Dictionar sexual litera v

Dictionar sexual litera v

Vaccin : produs biologic preparat din germeni patogeni sau secretii microbiene care se administreaza in scopul prevenirii sau vindecarii unor afectiuni infectioase. Prin vaccinare preventiva se creeaza imunitate impotriva bolilor infectioase.

Vagin : canalul care uneste, la femeie, exteriorul cu uterul. vaginul serveste la trecerea menstrei, receptarea penisului in timpul contactului sexual si este canalul prin care se expulzeaza fatul in timpul nasterii.

Vaginism : incordarea involuntara a musculaturii perineului si a muschilor vaginului, ceea ce face ca penetrarea sa fie dureroasa sau imposibila. In unele cazuri vaginismul se produce dupa introducerea penisului in vaginul femeii, caz in care barbatul va fi nevoit sa ramana in acesta postura un timp.

Vaginita : inflamarea peretilor vaginali ca urmare a unei infectii. Este insotita de senzatia de arsura si disconfort local, secretii vaginale abundente cu consistenta si miros variabil, in functie de germenul infectant.

Vaginita bacteriana : inflamatie a vaginului determinata de o infectie bacteriana. Sufixul „ITA” arata ca este forma acuta a afectiunii vaginului.

Vaginoza bacteriana : afectiune vaginala comuna determinata de inmultirea excesiva a bacteriilor saprofite din vagin. Poate fi determinata de dusuri intravaginale, tratamente cu antibiotice. Se manifesta printr-o secretie vaginala urat mirositoare. Sufixul „OZA” arata ca este forma cronica a afectiunii vaginului.

Varicocel : largirea venelor cordonului spermatic. Se manifesta prin durere de-a lungul cordonului spermatic si edem la nivelul scrotului, dand impresi unei „pungi cu viermi”.

Vasectomie : sterilizare chirurgicala masculina. Este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a barbatului.

Veruci : vezi Negi genitali.

Virgin (virgina) : persoana care nu a avut relatii sexuale.

Viol : atentat sexual fizic. Relatia sexuala se desfasoara intre un agresor (violatorul) si o victima (persoana violata) impotriva vointei aceasteia din urma si impotriva incercarilor ei de a opune rezistenta. Un rol important in aceasta agresiune il poate avea si victima care nu tine seama de masurile de precautie ce trebuie luate in unele cazuri ce pezinta pericol (locuri sau persoane ce prezinta un pericol, flirt cu persoane necunoscute, afisarea unei atitudini provocatoare). Violul este o infractiune.

Virus : agenti infectiosi ai bacteriilor, plantelor, animalelor si omului. Reprezinta entitati de sine statatoare, vii, de dimensiuni foarte mici, cu structura foarte simpla, incapabile sa creasca si sa se inmulteasca altfel decat prin parazitarea celulelor vii cu organizare complexa. Virusurile patrund in celule, se dezvolta, se multiplica, dezorganizand si omorand, in final, celula.

Virusul papilomatozei umane (HPV) : virus care determina o boala cu transmitere sexuala (BTS) comuna, cu contagiozitate foarte ridicata, transmisa prin contact cutanat (contactul pielii).

Voaiorism : tip de perversitate sexuala ce consta in privirea directa sau indiscreta a actului sexual ce se desfasoara intre doua persoane si participare emotionala si/sau erotica.

Vulva : ansamblul organelor genitale externe la femeie. Este situata intre coapse pana la zona perianala si cuprinde clitorisul, meatul urinar, intrarea vaginului, labiile mici, labiiile mari, glandele Bartholin.

Articolul precedentDictionar sexual litera u
Articolul următorDictionar sexual litera w

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole