Dictionar sexual litera l

Dictionar sexual litera l

Labii : organe genitale externe ale femeii sub forma de pliuri care inconjoara vaginul.
Labiile mari delimiteaza vulva pe ambele parti. Sunt constituite la exterior din piele si in interior din mucoasa.
Labiile mici se observa la indepartarea labiilor mari si sunt acoperite de o mucoasa fina si neteda. Labiile mici se unesc in fata, in jurul clitorisului.


Laparoscopie : este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a femeii.

Lesbiana : femeie al carei comportament sexual se manifesta numai prin atractie sexuala pentru o persoana de sex feminin.

Lesbianism : (homosexualitate) comportament sexual feminin orientat numai spre relatii sexuale cu o alta persoana de sex feminin.
Este o forma de orientare sexuala. Persoana care manifesta acest tip de comportament se numeste lesbiana.

Leucocita : globula alba din sange care are un rol important in protejarea organismului impotriva microbilor.

Leucocitoza : crestere patologica a numarului de globule albe din sange. Aceasta crestere apare in momentul in care organismul se apara impotriva unei boli infectioase.

Leucoree : scurgere vaginala albicioasa, uneori purulenta, provocata de infectii sau leziuni locale.

Leucoree : scurgere vaginala. Leucoreea normala este formata din produsul de secretie al glandelor de la nivel genital si din celule descuamate din acest tract. Fiecare femeie are o secretie vaginala normala, care poate avea caracteristici individuale in ceea ce priveste cantitatea si aspectul. Aceste caracteristici pot fi modificate, in mod fiziologic, de-a lungul ciclului menstrual sau in cazul excitatiei sexuale. In cazul aparitiei unei stari patologice (imbolnaviri a zonei genitale) apar modificari ale aspectului obisnuit in ceea ce priveste cantitatea, consistenta, culoarea, mirosul, modificari ce se pot asocia si cu aparitia unor stari cum ar fi mancarimile, usturimile, durerile spontane la contactul sexual.

Leziune : portiune afectata a tegumentelor sau tesuturilor organismului.

Libido : placere sexuala resimtita ca nevoie.

Lichid seminal : lichid constituit din secretiile mai multor glande : vezicula seminala, prostata, glandele lui Cowper. Lichidul seminal transporta si hraneste spermatozoizii.

Limfocite CD4 : (se numesc si limfocite TH (T – Helper)) – tip de celula alba din sange care pot recunoaste antigeni (elemente straine organismului) si care ataca si distrug antigenii. Virusul imunodeficientei umane (HIV) intra in aceste celule CD4 unde se inmulteste, distrugand celula CD4, distrugand astfel si capacitatea sistemului imunitar de a proteja organismul de agenti patogeni. Numararea limfocitelor CD4 ofera informatii despre starea sistemului imunitar.

Limfogranulomatoza veneriana : boala cu transmitere sexuala determinata de obicei de Chlamidia Trachomatis.

Lipom : tumoare benigna de tesut adipos.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole