Dennis Rodman

Care este valoarea netă, câștigurile din carieră și salariul lui Dennis Rodman?

Dennis Rodman este un jucător de baschet profesionist american, actor și diplomat politic, care are o avere netă de 500 de mii de dolari. Probabil că este cel mai cunoscut ca atlet pentru timpul petrecut cu Pistons la sfârșitul anilor 1980 și Bulls în anii 1990. Mai recent, el a servit într-o calitate semi-diplomatică între SUA și Coreea de Nord.

În timpul carierei sale în NBA, Dennis a câștigat 27 de milioane de dolari în salariu, care este similar cu aproximativ 43 de milioane de dolari astăzi, după ajustarea pentru inflație. Sezonul său de vârf a câștigat a fost 1996-97, când a câștigat 9 milioane de dolari, care este aproximativ 15 de dolari astăzi. În acel sezon, a fost al 10-lea cel mai bine plătit jucător din ligă. Din păcate, Dennis a trăit un stil de viață la fel de mare și a avut o serie de probleme mai târziu în viață.

Tinereţe

Dennis Rodman sa născut pe 13 mai 1961 în Trenton, New Jersey. Se crede că Rodman este cel mai mare dintre cei 47 de copii ai tatălui său. Nu este o greșeală de tipar. Și dacă asta nu este destul de nebunesc, tatăl lui Dennis a fost numit în mod ironic Philander. Rodman a fost crescut în Dallas de mama sa, Shirley, care și-a luat multe slujbe pentru a întreține familia după ce tatăl său ia părăsit și sa stabilit în Filipine. Nu și-a revăzut tatăl până în 2012. După ce Rodman a absolvit South Oak Cliff High School, a lucrat ca îngrijitor peste noapte la Aeroportul Internațional Dallas Forth Worth. În acel moment, măsoară doar 5 ft 6 și nu reușise să se alăture echipelor sportive ale liceului său. Cu toate acestea, după o creștere uimitoare, a crescut la 6 picioare 7 și a decis să încerce din nou baschetul. A jucat la Cooke County College timp de un semestru, dar refuzat din cauza performanțelor academice slabe. Apoi sa transferat la Southeastern Oklahoma State University unde a performat bine și a câștigat onorurile pentru cei mai mari valori jucători.

Cariera profesionistă de baschet

În timpul perioadei sale la facultate, Rodman a câștigat atenția Detroit Pistons. Dennis a intrat în draftul NBA în 1986 și a fost a treia alegere din runda a doua de către Detroit Pistons. A jucat pentru Pistons până în 1993, apoi a petrecut timp cu San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers și Dallas Mavericks. A fost eliberat de la Chicago Bulls în 2000, marcând astfel sfârșitul carierei sale de baschet.

Dennis Rodman, supranumit „Viermele”, era cunoscut atât pentru capacitatea de a-i putea incredibil de rebound și de stilul agresiv, cât și pentru comportamentul său flamboiant și controversat în afara terenului. A câștigat cinci campionate NBA, a fost de două ori NBA All-Star și de șapte ori (consecutiv) campion la recuperări NBA. El a câștigat onorurile NBA All-Defensive First Team de șapte ori și a câștigat premiul NBA Defensive Player de două ori. Tricoul său Pistons, numărul 10, a fost retras în aprilie 2011. El a fost inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Faime în același an.

De-a lungul celor 14 sezoane cu NBA, Rodman a jucat în 911 meciuri, a marcat 6.683 de puncte și a obținut 11.954 recuperări, tradus la 7,3 puncte și 13,1 recuperări pe meci în doar 31,7 minute jucate pe meci. .

Cariera de lupte

Din 1997 până în 1999, Rodman a petrecut timp ca luptător profesionist în WCW (World Championship Wrestling). Întotdeauna fusese un hobby de-al lui, dar după retragerea din baschet a luat-o mai în serios. Primul său meci a fost în iulie 1997 la un eveniment Bash at the Beach. El a făcut echipă cu prietenul Hulk Hogan și ambii au pierdut în fața Lex Luger și The Giant. În august 1997, la evenimentul Road Wild, Rodman și Hogan au făcut echipă din nou pentru a ajuta pe Hogan să câștige Campionatul Mondial WCW la greutatea grea. A mai făcut câteva evenimente Bash the Beach înainte de a lua o pauză, revenind la WCW în 1999 și cearta cu Randy Savage.

În urma unei competiții la evenimentul pay-per-view i-Generation Superstars of Wrestling și a unei înfrângeri în fața lui Curt Henning, Rodman sa retras din lupte în iulie 2000. A ieșit pentru scurt timp de la pensie în 2008 pentru a apărea ca concurent la Campionatul celebrităților lui Hulk Hogan. Emisiune de lupte. El a fost câștigătorul serialului după ce a învins alți concurenți precum Eric Esch și Dustin Diamond.

Jim Rogash/Getty Images

Alte Obiective

Rodman a avut propriul său reality show MTV în 1996, The Rodman World Tour. Un mai târziu, a apărut în primul său lungmetraj, filmul de acțiune Double Team, alături de Mickey Rourke și Jean-Claude Van Damme. Filmul a fost critic și ia adus trei premii Golden Rasberry. A jucat în alte două filme Simon Sez în 1999 și Cutaway în 2000. Sa jucat în diverse emisiuni de televiziune, cum ar fi 3rd Rock from the Sun.

În 2005, a devenit primul bărbat care a pozat gol pentru PETA. Rodman a devenit comisar al Ligii de fotbal pentru lenjerie în 2005. A apărut și în versiunea britanică a celebrității Big Brother în 2006 și a fost în reality show-ul din Marea Britanie Love Island. De asemenea, a apărut în emisiunea ABC Celebrity Mole și a câștigat marele premiu de 222.000 de dolari. În 2009 și 2013 a fost concurentă la Celebrity Apprentice.

În ultimii ani, Rodman a devenit oarecum un diplomat american în Coreea de Nord. A făcut mai multe călători în Coreea de Nord, prima fiind în 2013 pentru a găzdui o expoziție de baschet. A mai vizitat de câteva ori, sfidând interdicțiile de călătorie. În iunie 2018, Rodman a ajutat la negocierea unui summit istoric de pace între președintele Donald Trump și Kim Jong-un, care a avut loc la Singapore. În 2018, Rodman a obținut o sponsorizare cu o companie numită Pot Coin. În timpul călătoriilor sale în Coreea de Nord, el împodobește constant cămăși și pălării Pot Coin.

Rodman a lansat două autobiografii, ambele i-au adus notorietatea pentru promovarea sa. Pentru prima sa carte, Bad as I Wanna Be, în 1996, el a promovat cartea în timp ce purta sau rochie de mireasă. Pentru al doilea film din 2005, I Should Be Dead By Now, el a promovat cartea în timp ce stătea într-un sicriu.

Viata personala

Rodman a fost căsătorit cu Annie Bakes și au divorțat la începutul anilor 1990. Au avut o fiică, Alexis, născută în 1988. Rodman sa căsătorit cu Carmen Electra la Little Chapel of the Flowers din Vegas în noiembrie 1998. Electra a cerut divorțul doar patru patru luni mai târziu. Rodman sa căsătorit cu Michelle Moyer în 2003. Au avut un fiu și o fiică, Dennis Jr și Trinity. Ambii copii sunt sportivi, cu Dennis Jr jucând baschet la colegiu pentru statul Washington în 2019, iar sora sa Trinity jucând fotbal feminin pentru Cougars în 2020. Michelle a cerut divorțul în 2004, dar cuplul a petrecut mulți ani încercând să se împace. Căsătoria lor a fost dizolvată în 2012.

Rodman a suferit de probleme legat de dependența de alcool. În 1999, a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate și a fost obligat să plătească amenzi de 2.000 de dolari. A fost din nou arestat pentru conducere în stare de ebrietate în aprilie 2004. A intrat într-un centru de dezintoxicare din Florida în mai 2008. A recidivat în 2009 și a refuzat să intre în nou la dezintoxicare după o intervenție din partea familiei și a prietenilor. A fost de acord să apară în cel de-al treilea sezon din Celebrity Rehab cu Dr. Drew. A intrat în Centrul de recuperare din Pasadena pentru un tratament de 21 de zile. Apoi a intra într-o unitate de viață sobră din Hollywood Hills. Acolo sa reunit cu mama sa Shirley. Au fost înstrăinați de șapte ani. În ianuarie 2010, Rodman a fost dat afară dintr-un restaurant din Los Angeles pentru tulburarea liniștii.

Probleme financiare

La 27 martie 2012, Dennis Rodman a fost prezentat în instanța de judecată din Detroit pentru a se confrunta cu acuzațiile că îi datorează peste 800.000 de dolari întreținere pentru copiii unei foste soții. Avocații lui Rodman au susținut că fostul superstar era complet strict și nu putea plăti un ban. Re obtinut ca in timpul carierei sale in NBA, Rodman a castigat doar putin sub 27 de milioane de dolari in salariu. El a câștigat creșteri suplimentare din aprobări, vânzări de cărți, taxe de apariție și multe altele. A mai pierdut o mică avea sub formă de amenzi și suspendări. După ce a lovit un arbitru în zona inghinală în 1997, Rodman a fost amendat cu 200.000 de dolari ȘI suspendat pentru 11 jocuri. În total, incidentul la nivelul unui milion de dolari în câștiguri.

Related Articles

Ultimele articole