Debutul vietii sexuale

Indiferent daca „o facem” sau nu, odata cu intrarea in adolescenta apar intrebarile legate de sex: cand e cel mai bine, cu cine, cum stii ca esti pregatita, ce va fi dupa si asa mai departe. Intr-un fel aparte, la unele persoane aceste intrebari  nu dispar niciodata, dar inainte de inceperea vietii sexuale ele au o incarcatura mult mai puternica. 3033_212_2_intrebari_virginaInformeaza-te nu numai despre debutul vietii sexuale, ci si despre consecintele posibile, despre metodele de contraceptie si despre bolile cu transmitere sexuala. Incearca de la inceput sa discuti cu partenerul tau despre metoda de contraceptie pe care o alegeti. Nu uita: daca nu ai auzit despre un lucru, nu inseamna ca nu exista.

Nu porni de la sabloane. Unii spun ca trebuie sa o faci numaidecat in liceu sau pana la o anumita varsta ori intr-o anumita situatie. Fiecare are regulile lui si ele nu inseamna mare lucru. Nu iti crea anxietati, ajungand sa-ti incepi viata sexuala pentru ca cineva ti-a spus ca asa e bine, nu pentru ca asa crezi tu. Fa lucrurile in ritmul tau, cu incredere in tine insati, si nu vei regreta.

Multe fete isi incep viata sexuala pana in 16 ani, pentru a fi „ca celelalte fete”, fiindu-le rusine ca sunt virgine si preferand sa minta pe aceasta tema. A fi virgina nu inseamna sa fii urata sau sa nu poti avea relatii sociale normale cu alte persoane.  Nu te izola, considerand sexul ca pe o obligatie. Chiar daca toate prietenele tale au facut-o, nu inseamna nimic, atata timp cat nu vrei sa o faci. Uita-te in sufletul tau si vei afla raspunsul potrivit atunci cand iti pui intrebarea.

Nu o face pentru altcineva. Cand te hotarasti sa iti incepi viata sexuala e numai alegerea ta. Daca ti se va interzice, vei gasi o modalitate de a o face pe ascuns. Insa nu face acest lucru decat daca te simti pregatita si nu o face doar pentru ca prietena ta vrea sa fiti la fel sau pentru ca prietenul tau te-a amenintat ca te paraseste daca nu faceti acest pas. Este hotararea ta si e important sa o iei fara sa te simti constransa.

4 Comments on “Debutul vietii sexuale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *