Daca relatiile la distanta ar fi mai fericite?

Relatiile la distanta sunt condamnate asa cum pare? Incepi o aventura cu cineva si ai indoieli cu privire la viitorul pe care l-ar putea avea chestia asta … acum ca o pandemie globala a pus kilometri si luni de distanta intre tine? Viabilitatea acestei formule poate fi mai mare decat ceea ce ati crezut la inceput, mai ales daca cautati o calitate de-a lungul duratei.

Da, este mai dificil pentru el sa devina partenerul tau de viata: potrivit celui mai robust studiu realizat pana in prezent cu privire la durata cuplurilor care locuiesc impreuna fata de cei care aleg ruta fizica indepartata, cuplurile de proximitate stabilite dureaza in medie 7,3 ani, in timp ce relatiile la distanta au o viata medie de 3,2 ani. In plus, durata medie a tuturor relatiilor la distanta este cu 50% mai mica decat cea a celor care locuiesc impreuna: 4,5 luni.

Dar se descurca mai bine: mai multe studii au aratat ca relatiile la distanta arata o stabilitate emotionala mai mare decat cele care traiesc impreuna. Desi cercetatorii au incercat sa confirme pe baza prejudecatilor lor ca cuplurile la distanta vad ca au mai multe „tentatii” zilnice decat cei care traiesc impreuna sau ca acestia din urma se simt mai „dedicati” fata de celalalt decat cei care traiesc la kilometri distanta. Rezultatele au aratat ca nu a fost cazul, ci invers, cuplurile separate geografic fiind mai bune in acesti termeni. Testele, desigur, nu au dezvaluit o diferenta statistica suficienta, doar suficienta pentru a putea afirma fara teama ca nu este mai usor sa te insele cineva pe care nu-l vezi in fiecare zi decat cineva care doarme in fiecare noapte in patul tau.

In mod paradoxal si in comparatie cu tot ceea ce am aratat, ambele cupluri de un tip si celelalte si-au exprimat convingerea ca cuplurile care sunt impreuna sunt de calitate superioara.

Luna de miere continua: de aici incep beneficiile. S-a demonstrat ca persoanele aflate in relatii la distanta si, in absenta contactului zilnic si a dezamagirii, isi idealizeaza mai mult partenerii . Ei argumenteaza mai putin, se concentreaza mai mult pe placerea celuilalt in timpul petrecut fizic impreuna si fac un exercitiu de ingrijorare pentru celalalt mai activ, ceea ce duce la paradoxuri, cum ar fi faptul ca oamenii care trebuie sa vorbeasca la telefon sau mesageria pot afla mai multe despre starea emotionala a partenerului tau decat cei care traiesc sub acelasi acoperis.

Si lovitura realitatii: pana la o treime dintre cei care au trait separat si au decis sa se reuneasca intrerupti in primele trei luni de viata impreuna . Poate ca idealizarea persoanei cu care sunteti este grava sau ca, odata obisnuiti sa nu renuntam la spatiile libertatii noastre individuale (ceea ce se duce la cina, cine trebuie sa faca comisioane astazi), suntem ingreuneaza tolerarea acestor obiceiuri.

O intrebare temporara: un alt lucru care nu este clar este daca ideea ca relatiile la distanta functioneaza in sine ii satisface pe membrii sai sau daca este o perioada de tortura pentru a ajunge la sfarsitul obiectivului, viata intr-o casa impreuna . Cercetarile arata ca majoritatea cuplurilor care traiesc separat sunt mai bine sa petreaca timp separat daca se asteapta ca gropita sa se termine intr-un an sau mai putin.

O alegere partiala? Relatiile indepartate au aceste caracteristici pentru ca sunt sau oamenii cu aceste inclinatii comportamentale se termina mai usor in aceste relatii? Stim, de exemplu, ca cei mai priceputi din punct de vedere tehnologic, cu mai multe studii si cu locuri de munca mai bine platite, sunt mai predispusi sa ajunga cu parteneri in afara acoperirii geografice, ceea ce ar putea influenta deriva parejilului.

Tendinta populatiei va juca in favoarea acestor formule: in fiecare zi, mai multi oameni absolvesc si, mai presus de toate, se obisnuiesc sa inceapa si sa mentina relatii pe internet. Desigur, le este mai usor sa se iubeasca fara sa vada pasarile iubitoare ale secolului 21 decat cei care au trebuit sa infrunte rigorile emotionale tipice romanelor Jane Austen sau Emily Bronte.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole