Da un sarut de nota zece – sarutul prost nu mai da sanse

Da un sarut de nota zece – sarutul prost nu mai da sanse

Un studiu recent a dovedit ca 59% dintre barbati si 66% dintre femei au fost in situatia de a fi atrasi de cineva pana in momentul sarutului. „In momentul sarutului are loc un foarte complicat schimb de informatii…care sunt inregistrate de catre organism si care ne arata daca suntem genetic compatibili.Un sarut poate sa decida daca o relatie va continua sau daca aceasta nici nu va incepe, aceasta in termeni mult simplificati”, explica Gordon Gallup, coautorul studiului si profesor de psihologie la Universitatea de Stat din New York.

In editia CNN online, ziaristii au publicat si cateva marturii ce au ca scop confirmarea studiului cerecetatorilor americani. Spre exemplu, Rachel Myeroff, o tanara de 26 de ani a povestit cum un barbat i-a `oferit` cel mai oribil sarut din viata ei`, si cum a decis cu fermitate ca nu il va mai contacta vreodata pe acel barbat.

Studiul psihologilor americani arata in acelasi timp si faptul ca barbatii si femeile percep sarutul ca pe ceva foarte diferit. Barbatii folosesc in general sarutul ca mijloc care duce catre actul sexual. Barbatii folosesc de asemenea sarutul, ca mijloc de conciliere, in semn de impacare cu persoana iubita.

Insa, pentru femei sarutul este un mod de a analiza si a cataloga un partener. Fara sa isi dea seama, atunci cand saruta, femeile evalueaza un partener atunci cand ii simt respiratia sau datorita chimicalelor din saliva acestuia. In plus, pentru femei sarutul este o modalitate de apropiere fata de cineva. O schimbare de atitudine brusca, atunci cand partenerul nu le mai sarutra, este pentru femei un semn ca nu ar mai reprezenta interes pentru partenerii lor.

Alta deosebire importanta cu privire la sarut descoperita in urma acestui stuidiu a fost cea ca barbatii prefera saruturile in care este folosita limba. De asemenea, barbatii sunt mult mai deschisi la relatii sexuale daca nu sunt foarte atrasi de o persoana sau daca acea persona nu stie sa sarute. Pe de alta parte, femeile acorda o mult mai mare importanta sarutului in timpul unei relatii, in timp ce barbatii nu mai sunt la fel de interesati de sarut in timp ce relatia evolueaza.

Articolul precedentCele 3 fantezii feminine
Articolul următorCiocolata sau sex

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole