Cum sa scriu un articol?

Cum sa scriu un articol?


Continutul text al unui articol pentru web trebuie sa fie:
* scurt
* scanabil
* sa ajunga repede in miezul problemei

Un studiu al Institutului Poynter, spune ca atentia cititorilor online se „duce” spre titluri, comentarii, poze si brief-uri. Astfel un titlu bine construit creste enorm sansa ca articolul sa fie citit.

Daca utilizatorul nu este captat de prezentarea materialului el va renunta sa citeasca articolul. Un site are la dispozitie 15-20 secunde pentru a capta atentia utilizatorului. Incepe articolul cu un scurt paragraf incercand sa definesti subiectul abordat si mentionandu-i cele mai importante puncte. Cititorul va putea sa-si faca o impresie corecta doar citind acest prim paragraf.

Studiile arata ca citirea de pe ecran este cu 25% mai lenta decat citirea de pe hartie. Specialistii spun ca ar trebui sa se scrie cu 50% mai putin pentru Web pentru a diminua disconfortul creat de citirea de pe ecran. BBC News Online foloseste o regula numita „4 par”, conform careia primele patru paragrafe (fiecare dezvoltand o anumite idee) spun povestea.

Este adeseori bine sa separi principalele sectiuni ale articolelor tale cu titluri de sectiune. Pentru multe subiecte, este foarte potrivita adaugarea unor sectiuni cum ar fi: o sectiune de studii de caz sau o sectiune de exemple, reusind astfel sa ancorezi in practica conceptele din articol.

La sfarsitul articolului ai putea sa enumeri cateva referinte folosite si cateva adrese externe site-ului utile pentru subiectul abordat (doar daca articolul tau nu este cel mai bun referitor la acel subiect de pe Internet).
Incearca sa scrii cat mai corect din punct de vedere ortografic, ortoepic si de punctuatie. Folosirea diacriticilor nu este recomandata. Dupa ce scrii articolul, verifica-l inca o data inainte de a-l trimite.

Adauga ARTICOL

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole