Cum sa opresti aplicatiile sa ruleze in fundalul telefonului

Telefoanele noi sunt minunate, dar in timp, noul tau telefon incetineste si devine lent. Schimbarea dintre aplicatii devine o experienta frustranta si bateria nu va ajunge intr-o zi. Daca suna familiar, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a prelua controlul asupra dispozitivului dvs. si pentru a imbunatati situatia, iar unul dintre cele mai usoare lucruri de facut este sa va controlati aplicatiile care ruleaza in fundal.

Controlati procesele de fundal

Cea mai buna modalitate de a obtine controlul asupra proceselor dvs. este de a folosi instrumentele de monitorizare construite in Android. Modul in care arata, cum il accesati si cum se numeste, va varia in functie de compania care a facut dispozitivul si de ce versiune de Android utilizati.

In unele cazuri, inainte de a incepe, trebuie sa activati optiunile pentru dezvoltatori.

  • In versiunile de Android inainte de Marshmallow, aceasta implica accesarea Setari> Despre si apoi atingerea Build de aproximativ sapte ori. Veti primi o notificare care va spune ca optiunile pentru dezvoltatori au fost deblocate odata ce ati terminat si puteti opri apasarea.
  • Pentru multe telefoane, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este o setare numita procese sau statistici de proces. Puteti gasi acest lucru in Setari> Optiuni dezvoltator> Procese. Aceasta optiune va duce la o lista a proceselor care ruleaza, indicand cati RAM utilizeaza fiecare.
  • Evident, va fi tentant sa opriti cele mai multe dintre aplicatiile care consuma RAM sa ruleze in fundal, dar veti dori sa acordati o atentie deosebita optiunilor pe care le opriti inainte de a merge mai departe. Oprirea anumitor aplicatii ar putea sa va opreasca telefonul.
  • Daca utilizati un telefon Samsung recent, cum ar fi S7 Edge, mergeti la Setari> Optiuni pentru dezvoltatori> "Servicii de rulare" pentru a gasi lista de aplicatii utilizand memoria RAM. De asemenea, puteti sa atingeti optiunea "Setari" cand in meniul Servicii / Procesari comutati intre procesele care ruleaza si procesele stocate in memoria cache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *