Cum sa alegi un nou ginecolog

Vin momente in viata cand trebuie sa te desparti. Chiar si de medicul ginecolog.
dismenoreeDaca medicul ginecolog iti da sfaturi demodate cum ar fi sa faci dusuri intravaginale (ceea ce e foarte periculos) sau daca te simti grozav de stanjenita sa discuti despre trecutul sau viata ta sexuala, e necesar sa gasesti un nou medic cu care sa ai o comunicare facila. Iata la ce trebuie sa fii atenta: orice cabinet particular trebuie sa aiba afisata la vedere autorizatia Ministerului Sanatatii; programeaza o intalnire initiala, de cunoastere (unii medici nici nu percep plata pentru prima consultatie) pentru a vedea cat de usor poti stabili o comunicare cu sau sau ea si daca parerile voastre despre sanatatea reproducerii sunt similare. Lanseaza-i provocari de genul “Ce metode contraceptive recomandati de obicei?”, “Ce ati face daca ma diagnosticati cu o MTS?” sau “Cum abordati problema unui avort?”. Intreaba, de asemenea, daca ofera si asistenta pentru urgente si noteaza cu grija numerele de telefon si orarul.

Rezultatele analizelor
Nu-ti imagina ca o sa te sune ginecologul sa-ti comunice rezultatele testelor, fie ele pozitive sau negative. Unele cabinete isi anunta pacientele; altele considera ca “no news, good news” si iau legatura cu ele doar daca descopera ceva anormal. Asa ca e mai bine sa intrebi ginecologul de la inceput: “Care e procedura cabinetului dvs. in legatura cu rezultatele analizelor?”. Nu trebuie sa-ti inchipui ca daca nu ai fost anuntata, rezultatele sunt in limite normale; e posibil sa se fi pierdut. Nu uita sa stabilesti si cum vei fi anuntata; una e sa le primesti pe e-mailul companiei la care lucrezi, alta acasa, in plic discret.
Ce trebuie sa includa un examen ginecologic corect: dicutarea antecedentelor tale medicale, menstruale, sexuale; masurarea tensiunii arteriale; examenul genital si al sanilor; testul Papanicolau.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole