Cum poate salva educația sexuală și despre menstruație viața femeilor

Educația sexuală și menstruală poate avea un impact semnificativ asupra vieții femeilor. Acesta nu este doar un slogan care să capteze atenția, în esență, prin înțelegerea mai profundă a corpului lor și a schimbărilor care au loc în timpul ciclului menstrual, femeile pot lua decizii mai informate și mai sănătoase cu privire la sănătatea lor sexuală și reproductivă.

Menstruația- subiect tabu

De-a lungul timpului, menstruația a fost considerată o problemă rușinoasă sau un subiect tabu. Această atitudine s-a transmis de-a lungul generațiilor, astfel încât subiectul este încă privit cu jenă și rușine în multe societăți. În România, menstruația este încă asociată cu stereotipuri negative, cum ar fi faptul că femeile sunt slabe sau iraționale în timpul ciclului lor menstrual. Aceste stereotipuri duc la stigmatizarea femeilor și la evitarea subiectului menstruației. 

În multe familii, acest subiect nu este discutat, unele fete nu știu despre perioada fertila, durata și detalii referitoare la aceasta. Chiar și produselor de igienă intimă nu li se spune pe nume. Acest lucru este explicabil prin faptul că mamele au crescut într-o societate mult mai aspră, care nu tolera subiectul sexului și a menstruației. Uneori, mamele au și ele nevoie de educație menstruală și informare. 

Educația sexuală și despre menstruație oferită în școală se reduce la explicația lucrurilor de bază, precum organele sexuale și procesul de reproducere. Lucruri precum candida tratament sunt căutate de către fete pe internet în loc de consultarea cu medicul, accesând resursele nesecurizate se poate duce la dezinformare, tratament greșit și provoca infecții mai serioase. Iar educația băieților în acest sens este minimă sau chiar nu există.

Informarea este salvarea

Odată cu evoluția societății, ar trebui să scăpăm de stereotipuri și să începem a vorbi despre lucruri cu adevărat importante. Există o mulțime de femei care se simt blamate și își pierd încrederea în sine din cauza faptului că nu au acces la informația referitoare la sănătatea lor reproductivă.

Din dragoste către femei și grija pentru sănătatea acestora a fost creat brandul ENROUSH. Primul brand din România care oferă absorbante 100% organice, create din materiale naturale, fără adaos de substanțe chimice. Împreună cu Clinica Nativia, echipa ENROUSH lansează o emisiune cu scop educativ. Aceasta se va difuza săptămânal, pe contul de instagram @enroush și @clinica.nativia. Scopul emisiunii este de a învăța femeile să vorbească deschis despre sănătatea lor. Este timpul să lăsăm la o parte stereotipurile și etichetele pe care le-am purtat pe suflet de-a lungul anilor.

Este important să începem să discutăm deschis despre menstruație pentru a sparge tabuurile și pentru a promova educația menstruală și sănătatea sexuală și reproductivă în general. Prin îndepărtarea stigmatizării și promovarea educației menstruale, putem ajuta femeile să își înțeleagă mai bine corpul și să ia decizii informate cu privire la sănătatea lor.

Articolul precedentChrissy Teigen
Articolul următorRL Stine

Related Articles

Ultimele articole