culorile pentru cei mici

Culorile stimuleaza dezvoltarea celor mici

 Unul dintre criterii este acela al aspectului placut. Parintii îsi doresc o camera „vie” pentru copiii lor, care sa le stimuleze imaginatia, curiozitatea, simtul estetic etc. 
  Pe de altă parte, un al doilea criteriu este reprezentat de identitatea de sex – astfel se alege albastru sau verde pentru băieţi şi roz sau ceva de acest gen pentru fete. Pentru părinţii care nu pun mare preţ pe cum va arăta la nivel coloristic camera copilului atragem atenţia că studiile arată că aceasta este o excelentă cale pentru a completa stimularea generală prin care cei mici se dezvoltă, mai întâi în aria educaţiei estetice.
 Spaţiile dedicate copiilor trebuie să fie funcţionale, stimulative, sigure şi, pe cât posibil, adaptate vârstei.
 Sunt suficiente un pat, un spaţiu de depozitare şi un birou.
 Culoarea pereţilor joacă un rol decisiv în amenajarea camerei copilului. Sunt recomandate culorile mai puţin intense, pastelate, care să reflecte lumina în încăpere, să creeze senzaţia unui spaţiu „cald” şi să alunge monotonia unei camere de apartament.
 Dormitorul copilului este de fapt un spatţiu în care acesta îşi desfăşoară o mare parte dintre activităţile cotidiene: fie că doarme, se joacă sau studiază, copilul se va refugia întotdeauna cu plăcere în camera lui. De aceea este esenţial să se simtă bine. Din acest motiv, părinţii trebuie să ţină cont de dorintele celui mic.

Articolul precedentcariera dorita
Articolul următorRomanii isi doresc locuinte mai mari

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. acest articol este ok din toate punctele de vedere,pt ca conteaza foarte mult cum sa avem camera copilui.iar avand surse de inspiratie cum ar fi internetul este cel mai bine:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole