Chuck Barris

Care a fost valoarea netă a lui Chuck Barris?

Chuck Barris a fost un creator, gazdă și producător american de emisiuni de jocuri, care avea o valoare netă de 160 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2017. Chuck Barris a fost cel mai bine cunoscut pentru crearea „The Dating Game” și „The Newlywed Game” și pentru găzduire. „Spectacolul de Gong”. El a scris, de asemenea, cântece, în special hitul lui Freddy Cannon „Palisades Park”. În plus, Barris a scris mai multe cărți, inclusiv o autobiografie numită „Confessions of a Dangerous Mind”, care a fost ulterior adaptată într-un film regizat de George Clooney și cu Sam Rockwell în rolul lui Barris. Filmul semi-autobiografic la portretizat pe Barris ca un asasin al CIA. În cele din urmă, CIA a fost forțată să anunțe că nu aveau nicio înregistrare că Barris a fost vreodată angajat de organizație.

La vârful carierei sale, emisiunile lui Chuck au oferit 27 de ore de televiziune în fiecare săptămână.

În 1987, Chuck și-a vândut compania de producție pentru 100 de milioane de dolari. Este la fel cu aproximativ 215 milioane de dolari în dolari de astăzi.

Tinerete si educatie

Chuck Barris sa născut pe 3 iunie 1929 în Philadelphia, Pennsylvania, din părinții evrei Edith și Nathaniel. Ca tânăr adult, a mers la Universitatea Drexel, unde a lucrat ca editorialist la ziarul studențesc „Triunghiul”.

Începuturile carierei

Barris și-a început cariera profesională pe pagina de televiziune, iar mai târziu poate angajat, la NBC din New York City. După aceasta, a lucrat în standarde și practici la ABC pentru programul muzical „American Bandstand”. În această perioadă, Barris sa aventurat în producția de muzică și compunerea de cântece; Cel mai mare succes al său din ultima categorie a fost melodia lui Freddy Cannon din 1962 „Palisades Park”, care a ajuns pe locul trei în Billboard Hot 100. În cele din urmă, Barris a fost promovat la divizia de programare de zi la ABC. , făcându-l responsabil pentru a decide ce joc arată că rețeaua va fi difuzată.

Game Show Breakthroughs

În 1965, Barris și-a creat propria companie de producție, Chuck Barris Productions. Aproape imediat, a avut primul succes major când a creat „The Dating Game”. Găzduit de Jim Lange, programul a prezentat un trio de concurenți care au concurat pentru a câștiga o întâlnire cu o persoană ascunsă vizionarii lor. „The Dating Game” a devenit notoriu pentru bătaia de cap a concurenților și pentru setul de studio înflorit. În cele din urmă, ABC a renunțat la spectacol în 1973, timp după care a rulat în sindicare timp de un an. Mai târziu a fost reînviat de încă trei ori în diferite permutări, cea mai recentă ediție având premiera în 2021.

Barris a avut un alt joc de succes cu „The Newlywed Game”, care a fost creat inițial de E. Roger Muir și Nick Nicholson. El a reambalat spectacolul pentru ABC, unde a fost găzduit de Bob Eubanks. „The Newlywed Game” a devenit cel mai durabil program dintre oricare dintre cele dezvoltate de compania lui Barris, difuzând în cei din următorii ani de 19 ani până în 1985.

„Spectacolul de Gong”

Apărând rar în fața camerei din cauza timidității sale, Barris a câștigat pentru prima dată o recunoaștere publică pe scară largă în 1976, când la început să găzduiască spectacolul de talent de televiziune „The Gong Show”, pe care la îngrijirea și produsul. Caracterizat prin umorul său absurd și actele ciudate, a implicat o competiție de interpretare amatori cu talent extrem de discutabile. Barris a încercat un personaj ciufulit și glumeț în calitate de gazdă, cunoscut pentru bătăile sale incomode din palme și sloganele sale. Deși a fost difuzat doar două sezoane pe NBC și încă patru în sindicare, „The Gong Show” a câștigat un cult notabil. În 1980, Barris a regizat și a jucat în „The Gong Show Movie”. Programul a fost, de asemenea, reînviat de mai multe ori, cel mai recent, care a avut loc din 2017 până în 2018, găzduit de Tommy Maitland,

Evan Agostini/Getty Images

Alte spectacole și companii

Dincolo de marile sale hituri, Barris a avut o multitudine de alte spectacole de jocuri de-a lungul anilor, multe dintre ele de scurtă durată. Printre creditele sale s-au numărat programele sindicalizate „The New Treasure Hunt”, „$1.98 Beauty Show” și „Three’s a Crowd”. Acesta din urmă, care cuprinde trei seturi de soții și secretare care se întreceau pentru a vedea cine știa mai multe despre soții și șefii lor, a fost larg luat în derâdere atât de feministe, cât și de conservatori. În plus, Barris a găzduit o emisiune de soiuri de scurtă durată la ora de primă audiență la NBC numită „The Chuck Barris Rah-Rah Show”.

Barris a încercat să-și reconstruiască reputația în 1980 prin reînvierea jocului „Camouflage”; cu toate acestea, nu a avut succes, lăsându-l pe Barris fără spectacol în producție pentru prima dată în istoria companiilor sale. Sa întors în 1981 cu o renaștere a „Treasure Hunt”, care a durat doar un an. În 1984, Barris a înființat o nouă companie numită Barris Industries și a produs un nou cotidian „Newlywed Game”. Trei ani mai târziu, și-a vândut acțiunile companiilor sale producătorului Burt Sugarman.

Cariera de autor

Pe lângă cariera sa în televiziune, Barris a fost autorul mai multor cărți. Primul său, „You and Me, Babe”, a fost publicat în 1974. De asemenea, a scris „The Game Show King”, „The Big Question”, „Who Killed Art Deco?” și „Della: A Memoir of My Daughter”. ” Cea mai faimoasă carte a lui Barris este „Confessions of a Dangerous Mind” din 1984, o autobiografie în care el susține că a lucrat ca așasin pentru CIA în anii 60 și 70. Cu toate acestea, el a recunoscut că a inventat povestea la scurt timp după lansarea cărții.„Confessions of a Dangerous Mind” sa transformat mai târziu într-un film din 2002 regizat de George Clooney, cu Sam Rockwell în rolul lui Barris. În 2004, Barris a scris sau continua a cărții intitulate „Bad Grass Niciodată nu moare”.

Viața personală și moartea

În 1957, Barris sa căsătorie cu prima sa soție, Lyn Levy, nepoata unui fondator CBS. Cuplul a avut o fiică pe nume Della și a divorțat în 1976. Della a murit mai târziu la vârsta de 36 ani din cauza unei supradoze de alcool și cocaină. A doua soție a lui Barris a fost Robin Altman, cu care a fost căsătorit din 1980 până în 1999. După divorțul lor, sa logodit cu Mary Clagett în 2000. Barris a rămas cu Clagett până la moartea sa, în martie 2017, la vârsta. de 87 de ani.

Articolul precedentAlessandra Ambrosio
Articolul următorRita Ora

Related Articles

Ultimele articole