Charles Koch

Care este valoarea netă a lui Charles Koch?

Charles Koch este un om de afaceri american care are o netă de 60 de miliarde de dolari. Koch a fost clasat pe locul patru ca cea mai bogata persoana din lume. Astăzi este unul dintre cei mai bogați 20 de oameni din lume.

La vârsta de 32 de ani, Charles a devenit CEO al Koch Engineering la moartea tatălui său în 1967.

O mare parte din viața sa adultă, Charles a fost coproprietar al Koch Industries, împreună cu fratele David, care a murit în 2019. Cu venituri anuale de peste 115 miliarde de dolari, astăzi Koch Industries este a doua cea mai mare companie proprie după venituri. din Statele Unite, în spatele lui Cargill.

Charles deține un pachet de 42% din Koch Industries și a investit, de asemenea, în mai multe companii, inclusiv Georgia-Pacific, Invista, Flint Hills Resources, Koch Fertilizer, Koch Pipelines, Molex și multe altele. El deține o participare în fondul de capital privat al familiei sale, Koch Equity Development, și are investiții în numerar în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari. Koch a scris trei cărți despre filosofia sa de afaceri: „Profit bun”, „Știința succesului” și „Managementul bazat pe piață”.

Tinereţe

Charles Koch (pronunțat „coca-cola”), sa născut Charles de Ganahl Koch la 1 noiembrie 1935, în Wichita, Kansas. Părinții săi, Mary și Fred, au co-fondat Koch Industries, o companie de inginerie specializată în rafinarea petrolului și alte procese petroliere. Charles a crescut cu fratele mai mare Frederick și cu frații gemeni mai mici David și Bill. A mers la școală privată în tinerețe, apoi a urmat Institutul de Tehnologie din Massachusetts, obținând o licență în științe în inginerie generală (1957) și diplome de master în inginerie nucleară (1958) și inginerie chimică (1960). Koch a fost angajat de Arthur D. Little, Inc., o firmă de consultanță în management din Boston, după ce a absolvit facultatea.

Carieră

Charles a mutat acasă la Wichita în 1961 și la început să lucreze pentru a-și lua-o la Rock Island Oil & Refining Company, devenind președinte al companiei în 1966. În 1967, Fred a murit, iar Charles, acum CEO, a redenumit compania Koch Industries. Deși Bill și Frederick au moștenit acțiunile Koch Industries, Charles și David și-au cumpărat participații pentru 1,1 miliarde de dolari în 1983. Cu toate acestea, Bill a continuat să se lupte cu Charles și David în instanță din diverse motive până în 2000. , Koch Industries soluționând un proces pentru 25 de dolari. milion.

Getty Images

Compania a generat venituri uimitoare de 90 de miliarde de dolari în 2006, iar în 2014, a avut netă a lui Koch a fost de peste 40 de miliarde de dolari.

Întotdeauna muncitor din greu, Charles petrecea adesea 12 ore pe zi la birou (continuând să lucreze după ce se duce acasă); a lucrat și weekend și se așteaptă ca directorii Koch Industries să facă același lucru. Deși compania sa special inițial în rafinarea petrolului, Koch Industries sa ramificat pentru a include echipamente de control al poluării, îngrășăminte, minerale, polimeri și fibre, fermă și multe altele. Unele dintre cele populare produse de Ko Industries includ Quilted Northern, Lycra, Dixie Cup și Stainmaster.

Charles a ocupat funcția de director atât la Koch Industries, cât și la INTRUST Financial Corp din 1982 și a ocupat, de asemenea, această funcție la Invista și Georgia-Pacific LLC. Koch a fondat Market-Based Management Institute și Bill of Rights Institute și este membru al unei organizații neoliberale numite Societatea Mont Pelerin.

Liz Koch și Charles Koch prin Getty Images

Viata personala

Charles sa căsătorit cu soția sa, Liz, în 1972 și i-au întâmpinat pe fiica Elizabeth în 1976 și pe fiul lui Chase în 1977. Se crede că Chase este moștenitor din a treia generație de Koch și a ocupat funcția de președinte al Koch Fertilizer. . , Koch Agronomic Services și Koch Disruptive Technologies. Toți cei patru frați Koch au fost diagnosticați cu cancer de prostată la un moment dat în timpul vieții lor, iar David a murit după ce sa luptat cu boala timp de aproape trei decenii.

Koch sprijină mai multe organizații educaționale conservatoare, inclusiv Institutul pentru Studii Umane și Centrul Mercatus de la Universitatea George Mason. El a donat banii Partidului Republican și grupurilor libertare, precum și organizațiilor caritabile și instituțiilor culturale. Charles a co-fondat Institutul Cato, un think tank libertarian din Washington, DC. De asemenea, a susținut proiecte artistice prin Koch Cultural Trust, care a fost fondat de Liz. Între 2004 și 2008, Charles a donat 246 de milioane de dolari pentru cauze libertarie, cum ar fi cercetarea academică și bunăstarea socială, ceea ce a determinat Businessweek să-l includă pe lista celor 50 de Top American Givers în 2008.

Premii si onoruri

Koch a primit diplome de doctor onorific de la Universitatea George Mason (științe), Universitatea Washburn (comerț) și Colegiul Babson (legi). El a câștigat Premiul National premii, inclusiv Distinguished Service al Fundației Fiscale, Spirit of Justice al Fundației Heritage, Premiul Distinguished Citizen al Boy Scouts of America, premiul Avocatul Anului pentru Avocatul Anului pentru Minoritatea Micilor din Districtul Wichita și Asociația Națională a Criminalului. Premiul Apărător al Justiției al avocaților apărării. Munca de caritate a lui Charles ia adus premiul William E. Simon pentru Conducere Filantropică de la Philanthropy Roundtable și Premiul Umanitar Remarcabil al Societății Naționale a Directorilor de Strângere de Fonduri (Capitolul Greater Wichita). A fost inclus în Kansas Oil and Gas Hall of Fame în 1996,

Imobiliare

Charles deține mai multe case, dar casa lui principală este situată în Wichita, lângă Wichita Country Club. De asemenea, deține case în Aspen și Vail, Colorado, și a plătit 10 milioane de dolari pentru o casă de 7.500 de metri pătrați în Indian Wells, California, în 1999. În 2018, Koch a funcționat proprietatea alături de 3,25 milioane. de dolari.

Related Articles

Ultimele articole