Acestea sunt cele mai solicitate operatii estetice

Din ce in ce mai multi oameni sunt preocupati de sanatatea si aspectul lor fizic, ceea ce a dus la o crestere mare a numarului de pacienti din clinicile de estetica la nivel global. Desi aceste operatii par doar din motive fizice, ele poarta si o mare povara emotionala pentru fiecare persoana.

Termenul de chirurgie estetica acopera toate operatiile care sunt efectuate pentru a imbunatati sau intineri aspectul exterior . Cu totii ne dorim sa aratam bine , de aceea facem sport , avem o alimentatie sanatoasa si investim in creme , cosmetice si coafor buni . Dar, in unele zone ale corpului nostru , ne aflam cu niste limite , iar in acele cazuri, exista o singura solutie: interventia chirurgicala .

Imaginea personala este cheia prezentei sociale si profesionale , iar frica de sala de operatie scade semnificativ atunci cand vine vorba de imbunatatirea corpului nostru . Exista trei motive de baza pentru cresterea chirurgiei estetice : ponderea mass-media si presiunea profesionala , increderea mai mare in sector si profesionistii sai si cresterea concurentei in aprovizionare , precum si a posibilitatilor de finantare .

Conform datelor obtinute de Societatea Internationala a Chirurgilor Plastici (ISAPS) s-a aflat care sunt cele cinci tari in care s-au efectuat cele mai multe interventii estetice :

  1. SUA
  2. Brazilia
  3. Mexic
  4. Germania
  5. Spania

Desi operatiile ar putea parea ceva exclusiv fizic , adevarul este ca presupune o mare incarcatura emotionala pentru persoana . Sa te simti bine fizic , conform diverselor si diferite canoane ale frumusetii , ti-ar putea schimba stilul de viata.

Acestea sunt cele mai cerute operatii estetice:

1. Injectare cu Botox

Este cea mai solicitata operatie de chirurgie estetica . Toxina botulinica este o toxina care afecteaza nervii si impiedica transmiterea semnalelor nervoase de la nervi la muschi , provocand paralizie temporara a muschilor fara a deteriora structurile nervoase . Elimina sau reduce temporar atat ridurile de expresie, cat si cele dintre sprancene , cele de pe gat si asa-numitele „picioare de ciorb” , cu care pielea .capata un aspect neted iar expresia este catifelata si intinerita .

2. Marirea sanilor

Stiati ca Spania se afla in fruntea listei operatiilor de marire a sanilor ? Mamoplastia de crestere este o procedura chirurgicala axata pe imbunatatirea dimensiunii si formei sanului unei femei . Mastopexia este o alta procedura de ridicare si imbunatatire a formei sanilor lasati folosind proteze mamare . Ambele proceduri pot fi combinate si efectuate in aceeasi interventie.

3. Blefaroplastie

Aceasta interventie chirurgicala este una dintre cele mai solicitate, deoarece este posibil sa se realizeze o intinerire a fetei . Se efectueaza pentru a elimina oboseala sau tristetea , corectand pungile si excesul de piele a pleoapelor , atat inferioare cat si superioare . Aspectul si expresia faciala sunt imbunatatite si intinerite , corectand defectele pleoapelor . In plus, are o eficacitate uimitoare , deoarece ofera beneficii vizuale , marind acel camp vizual care s-a pierdut.

4. Liposuctie

Eliminarea grasimilor va fi intotdeauna printre primele interventii chirurgicale . Din ce in ce mai mult, oamenii sunt constienti de greutatea lor , iar operatiunile de indepartare a grasimilor sunt in plina expansiune . Liposuctia este o interventie chirurgicala prin care se extrage grasimea acumulata in diferite zone ale corpului .

5. Rinoplastie

Este operatia nasului menita sa corecteze aspectele estetice si functionale ale nasului . Se poate efectua sub anestezie locala sau generala , in functie de zona de tratat. Rinoplastia este folosita pentru rezolvarea problemelor estetice ale nasului , cum ar fi abaterile , cocoasa osoasa , adica osul care iese pe spatele nasului, malformatiile congenitale si altele dobandite prin boli sau traumatisme . In plus, aceasta operatiune a obtinut o mare faima , deoarece face parte din realizarea a doua mari aspecte, frumusetea si sanatatea .

Articolul precedentAlex Honnold
Articolul următorDavid Coverdale

Related Articles

Ultimele articole