cele mai frumoase declaratii de dragoste

cele mai frumoase declaratii de dragoste

 

 

 

 

 1. „Purtam fiecare o dragoste în noi, eu pentru tine, tu pentru alta.
   Focul ne mistuie pe amândoi, eu ard pentru tine, tu pentru alta.
   Astept un cuvânt, astepti un cuvânt, eu de la tine, tu de la alta.
   Obrazul ti-l vad în vis, delirând, iar tu în visare, visezi pe alta.
   Si ce ramâne de facut? Când soarta vrea numai sa ne dezbine,
   Traim…, dar iubim… desi tu pe alta, eu tot pe tine!”
 2. „Ti-am spus vreodata ca te iubesc? Ti-am spus vreodata cum te iubesc? NU? Atunci…Te iubesc! Nu este destul?… sa îti spun cum te iubesc? Cum te iubesc… lasa-ma sa numar … Te iubesc cum nu am mai iubit pe nimeni… Poate crezi ca nu e destul… Te iubesc cum numai un înger poate iubi… Te iubesc cu privirea…, te iubesc cu sarutul…, te iubesc cu atingerea…, te iubesc cu trupul…, te iubeste chiar si fiinta mea… Ma crezi ca te iubesc? Nu e destul? Ce as mai putea spune? Te iubesc eu…”
 3. „Mi-ai fost cântecul ce m-adormea noaptea, vocea ce-mi mângâia tristetea, vântul ce-mi învaluia pielea, dar nu ai fost decât un vis. Dragostea ta ma face sa ma topesc ca o bucata de gheata în a ta palma de foc si sa ma înalt fara aripi spre luna, fructul dragostei mele. Pentru mine esti mai scump ca aerul pe care îl respir, esti mai pretios decât orice bijuterie scumpa, esti mai presus de propria mea persoana si nu îti voi putea explica niciodata, nici prin mii si mii de cuvinte cât de mult te iubesc!”
 4. „Tu esti amintirea vesnica a mintii mele, tu ai reusit sa patrunzi în întunericul sufletului meu trezind scânteia iubirii… Pasii mei s-au ascuns în urma ta, iar daca cerul ar putea… sa te-aduca în viata mea… as culege-n palma o stea… sa te am pe tine lânga inima mea… Nu stiu ce vreau, nu stiu ce pot; as vrea sa tip, dar n- are rost; as vrea sa plâng dar lacrimi n-am… Au existat în viata mea si înca mai exista doi ochi caprui încântatori si o poveste trista. Doi ochi minunati ce i-am întâlnit la mal de mare sub minunatele raze de soare carora le-am purtat si înca le mai port o dragoste mare de tot… Te vad, dar totusi nu existi te simt aproape, dar visez, cred ca te tin în brate, dar tu esti atât de departe. Esti o iluzie, un vis, esti ca o lumina în noapte, un vis ametitor, un zâmbet, o lacrima, o raza de speranta, o stea pierduta în vastul univers.”
 5. „Nu pot sa cred acum ca viata mea e goala fara tine… nu pot sa cred ca înca te mai gândesti la mine… Nu pot uita privirea ta într-o zi de primavara; nu pot uita primul sarut pe malul marii la apus de seara… Vreau doar sa stiu de ce iubito, departe esti acum de mine? Vreau sa visez, vreau sa traiesc, vreau sa te stiu acum o stea… Nu vreau sa sufar sau sa plâng, vreau doar sa fiu mereu cu tine, vreau doar sa simt ca tu esti doar… iubirea mea…”
 6. „Fericire… e un cuvânt sublim… iubirea seamana a avere, o dragoste, dar totodata si durere, iubirea poate fi frumoasa, dar uneori si furtunoasa. Daca vreodata iubirea te va lua pe aripa ei… nu o alunga… caci vei regreta… Când iubesti… tu o stii bine,… dar nu lasa ca acest sentiment sa dispara din tine… Sunt clipe ce cad peste noapte, sunt clipe ce vor reveni si-astept cu nerabdare ziua… când tu vei reveni…”
 7. „Nu pastra numai pentru tine taina sufletului tau,… spune-mi-o în taina mie si numai mie… tu care ai surâsul plin de viata sopteste-mi taina sufletului tau! Noaptea e adânca, casa e învaluita în tacere si cuiburile pasarilor sunt pline de somn. Spune-mi dragule… spune-mi printre lacrimile tale… printre zâmbetul chipului tau plin de neliniste… spune-mi taina sufletului tau… Te iubesc dragule…; ca o pasare care si-a pierdut cararea tu m-ai prins în umbra aripilor tale… Ma voi strecura în coltul meu si înmarmurita voi ramâne în puterea îngândurata a noptii. Când sufletul meu e scaldat de valurile fericirii, nu râde de ratacirea mea învolburata de primejdii… ci vino lânga mine…; si ia-ma în brate!”
 8. „Pe malul marii stau si plâng si ma gândesc din nou la tine… clipele trec, zilele trec, iar tu departe esti de mine… Stau si ma întreb, ce sa mai fac, ca sa te simt din nou aproape? Oare de ce nu esti aici, de ce nu esti în miez de noapte… Inima-mi plânge, înlacrimata, de dor, de dragoste, de viata… alaturi de ea plâng si eu, zi de zi, de dimineata. Durerea în suflet ce o port ma face sa renunt la tine; desi nu pot, desi nu vreau poate ca… doar asa va fi mai bine.”
 9. „Un cer senin cu mii de stele deasupra gândurilor mele duse în departari trezind în mine noi fiori… De ce sa- mi pese ca e toamna c-afara-i trist si e pustiu? ca pomii-si dezgolesc a lor coroana si acuma ceru-i cenusiu ca nu mai sunt privighetori sa-mi cânte în imnuri de iubire, fericirea… De ce sa-mi pese de acestea toate, când lânga mine alaturi e iubirea…, când lângá mine esti TU…?!?”
 10. „Credeam cá dragostea înseamná o adevaratá condamnare la suferintá, dar datoritá tie am aflat cá a te îndrágosti e ca si cum te-ai trezi pentru a trái din nou. Acum când esti cu mine totul pare schimbat în jur… oamenii, natura, par mai buni, mai calmi, mai puri în ciclul lor zilnic… timpul parcá s-a oprit în loc numai pentru noi doi…pentru cá tu esti cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în viata mea… Am crezut cá esti sincer când ai spus cá má iubesti, însá acum m-am convins cá au fost doar vorbe-n vânt…, am crezut în tine si cu ce m-am ales oare?… Dragostea ta a plecat la fel cum a venit: pe furis, furându-mi o parte din sufletul meu… De ce oare a trebuit sá má încred în tine, în vorbele tale sirete, în farmecul táu aparte, în toatá fiinta ta? Stiu cá orice început are si un sfârsit si oricât de dureros ar fi… trebuie sá pun punct aici si sá-ti spun pentru totdeauna ADIO!”
Articolul precedentproverbe romanesti litera a
Articolul următorproverbe si citate litera a

Related Articles

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole