Cea mai relaxanta camera din lume

Cea mai relaxanta camera din lume

Psihologul britanic Richard Wiseman susţine că a reuşit să creeze o cameră magică în care orice persoană poate uita de necazuri şi de griji. Timp de o săptămână, bancherii stresaţi, administratorii fondurilor de pensii, dar şi toţi cei care au de suferit de pe urma crizei financiare pot vizita acest spaţiu special amenajat într-un campus al Universităţii Hertfordshire de la Hatfield, estul Angliei.

În afară de cei care nu-şi pot găsi pacea din cauza recesiunii economice, mai pot beneficia de ambianţa liniştitoare din cea mai relaxantă cameră din lume şi studenţii stresaţi de perspectiva că în curând îşi vor termina studiile şi nu-şi vor găsi prea uşor un loc de muncă, dar şi persoanele deprimate din cauza apropierii iernii.

Pentru amenajarea încăperii antistres, Wiseman a ţinut cont de rezultatele a nenumărate cercetări anterioare care şi-au propus să răspundă la întrebarea “cum se relaxează o fiinţă umană?”

Astfel, a stabilit “ingredientele” necesare pentru amenajarea camerei magice: covor pufos, miros de levănţică, lumină verde difuză şi muzică liniştitoare. Pentru fondul muzical este necesară o voce feminină lină, acompaniată de instrumente cu coarde, fără schimbări bruşte de tonalitate. Mirosul de levănţică relaxează creierul uman. Muzica este euforică, lumina verde aduce alinare. În încăpere se mai află o maşinărie de aburi care degajă nori albi deasupra capetelor celor care se întind pe covorul pufos pentru a se linişti.

Vizitatorii camerei antistres din campusul Universităţii Hertfordshire pot beneficia de şedinţe de relaxare care durează 15 minute. Primii “clienţi” au mărturisit că şi-au găsit într-adevăr pacea în “sanctuarul” magic.

De altfel, aparatele medicale au dovedit că ritmul lor cardiac s-a normalizat în timpul şederii în încăperea amenajată de Wiseman. În plus, profesorul britanic sfătuieşte pe oricine suferă din cauza stresului să petreacă din când în când scurte vacanţe la ţară, să discute cu prietenii şi să facă exerciţii de gimnastică pentru a-şi asigura liniştea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole