Ce ii enerveaza pe barbati

Ce ii enerveaza pe barbati

Aseara mi-am dat seama cât de enervant poate fi uneori ca persoana pe care o iubesti sa nu fie pe aceeasi lungime de unda cu tine în privinta unor lucruri în fond banale cum ar fi menajul sau alegerea postului de televiziune la care sa te uiti sâmbata seara, când nu ai altceva mai bun de facut.
Desi eram extenuata dupa o saptamâna plina, vroiam cu orice pret sa dau cu aspiratorul ca sa am un weekend linistit. Cu toate ca nu a ripostat, iubitul meu a afisat un zâmbet plictisit. Era la fel de obosit ca si mine si nu avea chef decât sa rasfoiasca ziarele. Dupa ce am început curatenia, a reusit sa ma transforme într-un pachet de nervi pentru ca nu înceta sa îmi sublinieze cât de obsedata sunt uneori în privinta menajului. A continuat asa timp de vreo jumatate de ora, pâna când am izbucnit… „Trebuia sa îmi spui ca nu ai chef sa facem ordine!”. „Si asta ar fi schimbat ceva?”, m-a întrebat, zâmbind ironic… As fi putut continua, însa am preferat sa îmi potolesc impulsurile negative si am încercat sa termin cât mai repede ce aveam de facut. Am reusit sa evit o cearta a carei cauza, desi pare greu de crezut, era doar încapatânarea mea de a face lucrurile când si cum vreau eu… Asta m-a facut sa îmi dau seama ca, asa cum femeile au lucruri pe care le detesta la un barbat, si barbatii au tot dreptul sa fie enervati de pornirile noastre care uneori nu au nicio logica. Asadar, ce îl enerveaza pe un barbat cel mai mult si care ar fi solutiile cele mai simple pentru a evita niste dispute inutile?

1. Sa dai cu aspiratorul în timp ce el se uita la televizor sau citeste ziarele… Daca o face intentionat (adica daca deschide televizorul dupa ce i-ai spus ca vrei sa termini cât mai repede cu menajul), atunci este într-adevar o problema. Dar daca el este obosit si tu îi propui sa faceti ordine desi stii ca a avut o zi grea, atunci ai putea sa amâni putin momentul. În fond, va puteti relaxa împreuna înainte de a rezolva problema aspiratorului.

2. Sa comentezi inutil în timpul unui meci de fotbal… Daca stii ca iubitul tau e microbist este absolut inutil sa te enervezi ca se uita la un meci. E drept ca în timpul unui campionat mondial de fotbal e cam greu sa suporti în fiecare seara câte un meci, însa, fii sincera si recunoaste ca si tu ai propriile pasiuni si te-ar enerva ca cineva sa nu te lase sa ti le satisfaci. Nu e mai simplu sa pleci la cumparaturi cu prietenele atunci când începe meciul?

3. Sa îl întrebi daca te iubeste, dupa o seara romantica pe care ti-a pregatit-o în secret… Este firesc ca fiecare dintre noi sa simta uneori nevoia de a primi asigurari verbale ca sentimentele partenerului sunt la fel de puternice ca în prima zi si nu este nimic nefiresc sa îti întrebi iubitul daca te iubeste. Conteaza însa foarte mult momentul pe care îl alegi si frecventa întrebarii pentru ca exista riscul ca iubitul tau sa interpreteze aceasta întrebare ca pe o dovada de neîncredere.

4. Sa îi faci observatii atunci când te ajuta în bucatarie… Daca s-a hotarât sa te ajute, atunci înseamna ca are intentii bune si ar trebui sa apreciezi asta în loc sa îi tai elanul. O farfurie sparta sau o friptura prea rumenita nu sunt un capat de lume…

5. Sa îl întrebi de fiecare data cine era la telefon… Tendinta de a te comporta ca un detectiv si de a fi suspicioasa la orice detaliu nesemnificativ poate fi interpretata tot ca o lipsa de încredere. Gândeste-te cum ar fi ca iubitul tau sa te chestioneze în legatura cu tot ce discuti la telefon cu o prietena…

6. Sa îi amintesti tot timpul ce are de facut… Este un lucru care face parte din categoria cicalelilor pe care barbatii le detesta cel mai mult. Iubitul tau este suficient de matur sa ia o decizie, sa nu uite de o întâlnire importanta si sa se îmbrace cu gust. În fond…de asta te-ai îndragostit de el. Asa ca înceteaza sa te porti ca si cum ai fi mama lui!

7. Sa îl sufoci necontenit cu prezenta ta… Desi unele femei protesteaza vehement împotriva acestui lucru, psihologic vorbind, fiecare fiinta, oricât de îndragostita ar fi, are nevoie de un spatiu intim. A-l suna de 100 de ori pe zi sau a te supara pentru ca vrea sa iasa cu prietenii la o bere este o dovada clara de egoism si de dependenta afectiva.

8. Sa te superi pe el fara motiv… Se stie ca femeile sunt predispuse adesea la schimbari bruste în ceea ce priveste starea emotionala. De cele mai multe ori, cauza este hormonala. Asta nu este însa o scuza pentru a-ti teroriza iubitul cu accesele tale de furie sau cu starile melancolice prelungite. Încearca sa îti controlezi emotiile.

9. Sa întârzii mereu din cauza machiajului, a coafurii sau a garderobei… La acest capitol, recunosc ca eu însami sunt de nevindecat… Întârzii mereu din cauza ca nu sunt gata si asta îl scoate din minti pe iubitul meu, care, desi întelege ca femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se aranja, nu întelege de ce nu încep mai devreme întreaga operatiune pentru a o termina la timp. Chiar asa… de ce?

10. Sa o critici pe mama sa… Desi ti-e greu sa accepti, mama iubitului tau va fi întotdeauna o fiinta importanta pentru el. Este inutil sa te simti frustrata din cauza asta, pentru ca o comparatie între tine si ea exista doar în mintea ta. Pentru iubitul tau fiecare dintre voi are locul ei în sufletul lui, asa ca încearca nu te mai legi de ea în orice împrejurare. În fond, nici tie nu îti place ca el sa se lege de familia ta.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole