ce este iubirea-sufletul-dragostea-suflet iubit-Frumusetea exterioara si interioara

ce este iubirea-sufletul-dragostea-suflet iubit-Frumusetea exterioara si interioara


” EU AM CAUTAT SI VOI CAUTA MEREU FORMA CHEIE CARE SA FIE ADEVARUL ESENTIALULUI „

” Un suflet iubit este un suflet innaripat. Un suflet innaripat e un suflet liber.”
Sufletul insetat de lumina aprinde candele cu iubire in inimile celorlalti .”


” Dacii aveau manifestarea luminii in sange, puritatea vietii lor naturale ii innaripa si le oferea cadrul sufletesc perfect de evolutie spirituala superioara, asemeni crestinilor ulterior.”

” Dorul e cuvantul ce se scurge ca o ploaie dureros in inima mea fecundind-o , inflorind-o .”

” Fiecare poarta in sine o poarta spre lumina ce o putem deschide prin iubire si smerenie . „

” Iubirea e cea care ne da aripi si o parghie ca sa legam pamantul de Cer.”

” Tot ce este Sus in evolutie , este si Jos , recunoasterea valorilor ce inalta spiritul uman e o calitate castigata prin jertfe si suferinta „.

” Liberul arbitru este un dar divin , a te folosi de el in spiritul legii divine e calea ce o invata o viata un crestin. „

” Iubirea e cea care hraneste sufletul si da bucuria vietii vesnice . Eternitatea in lumina e cladita pe iubire . „

” Inima omului insetata de iubire e asemeni unei pasari care-si cauta perechea , zboara mereu cantand,chemand, rascolind orizontul „…

” In inima mea sunt doua lumi: una intoarsa spre cer, in cer , iar cealalta in cei pe care ii iubesc.

Iubirea lor,revarsata din ele, imi lumineaza viata si ma ajuta sa merg inainte…”

” Un suflet iubitor este un suflet innaripat

iar iubirea lui ii innaripeaza si ii elibereaza pe ceilalti,cu binecuvantarea sa. „[pt.Papa Ioan Paul II]

” Ochii blanzi sunt revarsari vii din ceruri noi „…

” Daca o zi e prea pustie, fa o fapta buna si umple-o din nou”….

” Iubirea e cea care scoate Adevarul la lumina”…

” Sufletul cuvantului venit din lumina hraneste viata din noi si ne innobileaza.”

” Nu exista adevar absolut ci doar imagini, evolutii si valente ale acestuia”…

” Ochii puri sunt ferestre prin care Lumina poate revarsa imnul Universului”…

” Tot ce este viu e animat de aceeasi Iubire Creatoare”…

” Lumina se revarsa din Ceruri in sufletele adanci si smerite „….

” Numai inima curata si numai urechea blanda aude glasul pamantului, padurii.”

” In fiecare om salasluieste cifrul adevarului universal ….cheia o descopera cei buni si curati cu inima”..

” Viata are manifestari multiple in diverse planuri, actiunile noastre vizibile si invizibile pot actiona ca un virus sau ca un vaccin, ca o hrana sau ca un element disturbator…taina e in noi . Noi avem liberul arbitru de a alege sa fim elementele manifestarii binelui sau a haosului .”

” Frumusetea interioara a omului lumineaza , pe cand uratenia launtrica innraieste . Frumusetea exterioara fara cea interioara secatuieste fiinta . Orice om devine frumos cand iubeste si e iubit si e animat de actiunile binelui.”

” Bunatatea nu are masura. Un om bun , indiferent cat de sarac ar fi din nimic tot ar avea ceva de oferit.”

” Iubirea si Lumina Creatorului se afla prezenta in toata Creatia Sa.”

* Prin lumina din suflet, inteleg complexul pur divin in manifestare , prin calitati ce o identifica de materia decadenta. In omul plin de altruism si credinta sincera , voi vedea mereu sustinere reciproca fata de tot,speranta, si mereu caritate activa, dragoste in ceea ce face si multa bunatate izvorata dintr-o credinta divina a armoniei intre oameni , a unei viziuni superioare in care omul e deplin in tot ce este si are, devenind ca si creatie binecuvantata, placuta divinului, un creator benefic si smerit.

* Rugaciunea este fluxul hrana spirituala cu care sufletul nostru se hraneste, e dulcele,mierea iubirii divine care se revarsa in noi. Prin rugaciunea inimii divinul coboara in om si se uneste cu el. Rugaciunea smereste dar si inalta peste granite . Este zborul protejat dar si somnul in pacea ingerilor. Rugaciunea in noi e lumina care aprinde si intretine vii cele mai inalte valori umane. Unde e rugaciune e si Dumnezeu.

* Prieten el cel care aprinde o lumina si speranta, in sufletul tau, si are grija sa o hraneasca ca o ploaie in pamantul uscat . Prietenia e eterna atunci cand inalta sufletele din asfixierile acestei lumi si creaza in acele clipe o alta lume hranitoare spiritului , eliberatoare si odihnitoare. Prieten e cel in care sufletul tau se odihneste pentru a o lua de la capat .Si reciprocitatea.

* Expansiunea iubirii de la o persoana la Intreg , duce la o comuniune mai puternica a sufletelor, indiferent de distanta , iar efortul comuniuni si comunicarii intre ele , atrage instantaneu rafinarea trairilor , modelarea lor& ..si a celor ce interactioneaza cu aceasta iubire& & ..iubirea devine un trigon, om  divinitate / sublimare divina – si coboara din nou la om& ..si pentru ca esenta e mai cuprinzatoare ca materia , totul va depinde de cat de pur si liber este lasata esenta sa se manifeste in materie& & .tinand cont ca aceasta depinde de o autopurificare continua si un mers ascendent .

* Legatura noastra cu natura pura si originile divine intretine lumina vie in noi.Natura e in noi, ploaia, vantul, apa – doar la o alta forma si frecventa,stare, existenta…..vijelia din supararile noastre, sangele care curge prin noi si lacrimile care cad cand doare prea tare sufletul. Si natura asemeni noua se autoprotejeaza si in acelasi timp ne hraneste cautand sa ne ofere ceea ce avem nevoie in schimbul atentiei si ” ingrijirii” de care si ea are nevoie. Tot ceea ce ne inconjoara e in continua legatura si interconditionare, tot ce ceea ce EXISTA are nevoie de iubire , adica de primirea si recunoasterea valorii fiecarei Element Existential indiferent de forma sa , la o iubire maxima necesara fiecaruia pentru supravietuire si existenta. Fiecare om in intregul sau indiferent de cum arata sau este, nu are nevoie de comparare ci mai de graba de recunoasterea sa integrala ca „unic” in felul sau, si de iubire completa in intregul sau. Asa cum meritam sa fim iubiti integral asa merita si natura sa fie iubita in totalitatea sa….totul este complex dar minunat , universul naturii este cu mult mai ” elevat „si ” divers” decat al oameniilor ( deocamdata) insa neavand capacitatea sa-l cuprindem de abia dupa ce rafinarea simturilor noastre ne permite perceptia ” frumusetii integrale a naturii.Natura e plina de iubire , insa si de furie. Daca armonia dintre oamani ar fi cheia existentei pe acest pamant, atunci comunicand cu natura am putea „certa vanturile si linisti apele” precum facea Isus,atunci am avea o putere deplina asupra naturii si in fond am comunica si convietui ” prieteneste” cu ea. Natura este prietenul omului daca si omul stie sa fie prieten cu ea. Daca am privi natura ca si pe o entitate vie mama a milioane de entitati vii , vom invata sa ne integram in „sanul” ei cu mult mai bine si mai armonios si am reusi sa vedem tot ceea ce ea cuprinde ca si creatie superioara a lui Dumnezeu, pe care trebuie sa invatam din nou sa o stapanim ca la inceputuri.( Sau sa comunicam pasnic cu ea in beneficiul nostru).

*Iubirea nu are forma si nu este forma,nu e aspectul pe care il vedem; iubirea nu incepe cu ochiul albastru, negru, caprui sau verde pe care il zarim , ci cu privirea care-si revarsa strigatul, dragostea, chemarea . Iubirea este spiritul care face ca materia sa infloreasca sa lumineze asa cum numai ea stie sa o faca, un mister care inalta sufletele dincolo de tot si toate . Iubirea este focul care topeste jumatatile in intreg. Iubirea este scanteia care a nascut Universul si a fecundat bland si pur materia . Iubirea este cea care creaza cerul senin si curat in suflete, chiar daca in jur e furtuna. Iubirea da aripi sufletelor pereche si recunoasterea jumatatiilor ce se cauta neincetat. Iubirea e cea care aduce Adevarul la Lumina.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole