Ce cupluri lucreaza perfect impreuna?

6Una din 5 afaceri mici este condusa de un cuplu, spune un raport al Business Week. Si in timp ce unii cred ca a fi parteneri in dragoste si la locul de munca este un NU, aceste prechi chiar fac relatia lor sa mearga, in timp ce lucrul impreuna merge de asemenea. Aici ei impartasesc intelepciunea pe care au castigat-o de-a lungul timpului.

Fii flexibil. De exemplu doi tineri comedieni casatoriti, care trebuia sa plece in New York pentru o reprezentatie si pentru presa, au aranjat sa mearga sa stea cu prietenii. In timp ce pentru el, pregatirea pentru un tur intr-o casa plina de copii, un caine si un papagal a sunat ca un cosmar. Cand el a sugerat ca ei sa stea separati, in locatii diferite, ea s-a speriat. Dar dupa anumite clipe de gandire, ideile preconcepute au pierit si s-au conformat amandoi. Totul a mers de minune.

Vieti separate. Un cuplu conduce un website axat pe vanzari de lux private. „El si cu mine am inceput afacerea site-ului la 8 luni dupa ce ne-am casatorit. In timp ce incercam amandoi sa ne mentinem obiceiurile vechi – eu ma trezesc la 4:30 dimineata si el lucreaza pana la miezul noptii – mult timp este petrecut impreuna. Am devenit mai protectori cu timpul liber. Adesea plimbam cainele separat si facem planuri cu prietenii in fiecare saptamana, tot separat. Desi iubim sa fim impreuna, uneori e prea mult dintr-un lucru bun!”

Ramaneti echilibrati. „Cand am deschis magazinul de produse de patiserie, in 2003, doar ne intalneam. Acum nu numai ca afacerea a inflorit peste ani, dar si relatia noastra personala. Ce face ca relatia sa mearga si acasa si la munca este echilibrul. Sa traim impreuna 24/7 ne permite sa avem mini-conversatii cand e nevoie, dar ne si respectam timpul cand unul din noi are nevoie de o pauza. Iar magazinul nu exista fara noi doi impreuna”, spun detinatorii unei patiserii prospere.

Amuzati-va. „Mereu incercam sa ne pastram relatia profesionala cu o doza de amuzament si distractie, cat si de afectiune. Traim impreuna, lucram impreuna si ne jucam impreuna, asa ca este foarte important sa fim mereu respectuosi si sa ne sprijinim, chiar si cand nu suntem unul de acord cu altul – este ok. Si radem tot impreuna!”, spune un cuplu care detine un bar din Santa Monica.

Increderea este obligatorie. „Am invatat ca secretul unei relatii minunate este sa ai incredere unul in altul. Ne impartim treburile in functie de ce poate fiecare sa faca mai bine si ne asumam acea munca. Este frumos sa poti munci impreuna si sa traiest iimpreuna, dar este greu sa nu duci si munca acasa” spune un cuplu de design.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole