Care sunt cauzele unui libido scazut

Partenerul tău vrea să se sărute și să faca dragoste cu tine. Tu, in schimb, vrei să te culci. Acest scenariu devine mult mai comun decât v-ați dori. S-ar putea chiar să descoperiți că dvs. și partenerul dvs. nu „o faceți” la fel de mult ca atunci când v-ati cunoscut sau că dorința dvs. de sex este aproape inexistentă. S-ar putea să vă întrebați: „de ce nu am un impuls sexual?” „Aproximativ 43% dintre femei raportează probleme sexuale, iar 22,2% raportează probleme personale legate de sexualitate. [3] Tulburarea hipoactivă a dorinței sexuale (HSDD) a fost considerată a fi cea mai frecventă disfuncție sexuală feminină (FSD) și afectează aproape 1 din 10 femei. ” „Toate femeile au dorințe și gânduri sexuale care se modifica de-a lungul vieții și asta este perfect normal”, a spus Melinda Everett, WHNP. 

„Repere precum menopauza sau nașterea pot schimba cât de des vrei să faci sex. Cu toate acestea, dacă dorința sexuală este aproape complet absentă sau aveți probleme de relație din cauza asta, este important sa mergeti la un specialist. Poate exista o soluție simplă. ”

Deci, ce înseamnă să ai un nivel sexual scăzut?

Fiecare e diferit. Unele femei doresc să facă sex mai des decât altele și este în regulă, in timp ce unii barbati se uita destul de des pe https://filmeamatori.com/ . Nu există un număr corect sau greșit de relații sexuale pe parcursul săptămânii (sau lunii!). Provocarea vine atunci când o dorință sexuală mai mică cauzează probleme în relația ta și creează stres. Aveți o dorință sexuală scăzută? Ei bine, atunci trebuie sa stii ca aceasta apare atunci când:

• Nu vă interesează nici un fel de activitate sexuală, inclusiv masturbarea

• Nu aveți niciodată (sau rareori) fantezii sau gânduri sexuale

• Sunteți îngrijorat de această lipsă de activitate sexuală

Care sunt cauzele apetitului sexual scăzut la femei?

Apetitul sexual este complicat. Se întâmplă multe, nu doar „acolo jos”. De aceea, găsirea unui motiv pentru care nu sunteți pornit implică verificarea mai multor cauze potențiale. Acestea pot include:

Modificări genitale

Durerea vă poate estompa dorința sexuală, iar uscăciunea vaginală și subțierea țesuturilor pot face ca relațiile sexuale să fie dureroase, ceea ce vă pune cu siguranță un picaj în libidou.

Nivelurile hormonale

Hormonii fluctuează în mod natural de-a lungul vieții unei femei. Cu toate acestea, modificările acestor niveluri pot avea un impact asupra dorinței tale de a face sex. De asemenea, este important sa verifici si dacă există probleme cu tiroida, care vă pot afecta și echilibrul hormonal.

Anumite boli

Știați că boli precum diabetul, cancerul și artrita vă pot afecta dorința sexuală? Pot exista, de asemenea, cauze neurologice care contribuie la afecțiune. Vrem să vă oferim o evaluare pentru a ne asigura că sunteți sănătos.

Medicamente

Noile medicamente sau modificările medicamentelor existente vă pot afecta și dorința sexuală. Intra pe csid.ro pentru a afla si alte cauze ale unui libido scazut.

Schimbări psihologice

Stresul și anxietatea vă pot împiedica apetitul sexual. Dacă ați avut o luptă sau un conflict cu partenerul dvs., acest lucru poate contribui, de asemenea. În plus, victimele agresiunilor și abuzurilor ar putea fi mai dificil să se angajeze în contact sexual.

Related Articles

Ultimele articole