Capcanele relatiei de cuplu – incearca sa eviti – dragoste si sex

Capcanele relatiei de cuplu – incearca sa eviti – dragoste si sex

Pentru a avea o relatie reusita trebuie sa il descoperi pe celelalt asa cum este el si sa fii atenta la capcanele relatiei de cuplu.

1. Adevarata pasiune
Realitatea seamana cu un vis frumos si te simti plutind in afara cotidianului. Simti ca reperele stabile dupa care te ghidai inainte nu mai conteaza. Desi rationalizezi gasindu-l frumos, inteligent si amuzant, starea de indragostire provine din inconstient, de unde impresia de magie si ideea nebuneasca ca este barbatul vietii tale.

2. Iluzia
Cum nu iti doresti sa evadezi din aceasta stare de incantare, esti tentata sa vezi doar partile bune ale alesului inimii tale.

 De asemenea, ai impresia ca celalalt iti stimuleaza latura angelica si iti intretine starea de beatitudine incat refuzi sa vezi cine este de fapt.

In mod fatal, intr-o zi, constiinta ta iti impune sa recunosti ceea ce refuzai sa vezi pana atunci: „demonul” celuilalt si chiar pe ai tai. Nu mai impartiti totul si nu mai sunteti de-acord in orice. Fiecare incearca sa redevina el insusi si atunci are loc confruntarea cu „eu”-ul real al celuilalt. Pentru a trece peste aceasta etapa, trebuie sa gasesti raspunsul la intrebarile: cum vreau eu sa fiu in viata, dar in acest cuplu si cum fac pentru a fi multumiti amandoi?

3. Compromisul
Pentru ca o relatie sa dureze, trebuie sa il accepti pe celalalt asa cum este si sa ii respecti diferentele. Cand partenerul nostru incepe sa isi arate individualitatea, avem tendinta sa o respingem pentru ca ne pune in pericol iluzia. Invata sa negociezi si sa eviti dezacordurile, iar atunci cand apar situatii conflictuale sa stii sa le depasesti.

Cand te casatoresti din dragoste, relatia conjugala se afla in mijlocul procesului descoperirii de sine astfel incat durata relatiei nu genereaza o stare de disconfort. Odata cu trecerea timpului pasiunea se tranforma intr-o iubire diferita dar intensa si infinit de bogata pentru dezvoltarea personala.

4. Monotonia
Uneori barbatii mizeaza mai putin pe relatia conjugala, aceasta servindu-le mai curand de „pauza de vindecare”, de trambulina pentru a explora exteriorul. Totusi si ei asteapta femeia ideala, cea care le este predestinata pentru a face acest pas. Dupa anumiti psihologi americani, femeile se indragostesc mai greu decat barbatii si pasiunea lor este stinsa mai curand datorita maternitatii. In schimb barbatii sunt cuprinsi de momotonie si pot chiar deveni infideli, in incercarea lor de a evada din cotidian.

5. Indragostirea, un tumult pe care ne-ar fi placut sa il traim
Cea mai mare parte a cuplurilor care rezista se descopera si se apreciaza in mod progresiv. Dar, dupa un anumit timp petrecut impreuna, au tendinta sa infrumuseteze contextul in care s-au cunoscut si sa creada ca o poveste atat de frumoasa si intensa ca a lor nu a putut sa debuteze decat in circumstante optime.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole