Bradul de Craciun – Mos Craciun vine cu cadoul sub brad

Bradul de Craciun – Mos Craciun vine cu cadoul sub brad

Chiar daca bradul reprezenta un simbol al vietii cu mult timp inainte de crestinism, prima referire la un brad impodobit pentru Craciun a fost descoperita la Riga, in Letonia, in 1510. Bradul de Craciun a ajuns la Paris in 1521, gratie Printesei Helene de Mecklembourg, care se casatorise cu Ducele de Orleans.

Prima mentionare scrisa despre un brad de Craciun in Germania dateaza din 1531, iar in Marea Britanie, bradul a ajuns abia in 1841, cand Printul consort Albert, sotul de origine germana al Reginei Victoria, a adus din tara sa natala un brad de Craciun la Palatul Windsor, pentru familia regala.

Obiceiul bradului de Craciun s-a raspandit apoi cu repeziciune in randul clasei de mijloc si al clasei muncitoare, precum si in coloniile britanice de la acea vreme. Brazii de Craciun sunt decorati de secole cu mere rosii, prajiturele si lumanari, dar Martin Luther a fost primul care a folosit lumanari, la inceputul secolului al XVI-lea, pentru a le arata copiilor cum lumineaza stelele in intunericul noptii.


 

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole