Bing Crosby

Valoarea netă a lui Bing Crosby: Bing Crosby a fost un cântăreț american, comedian, precum și un actor care avea o netă egală cu 50 de milioane de dolari la momentul morții sale, după ajustarea pentru inflație. Crosby este probabil cel mai cunoscut pentru spectacolele sale de cânt, ca să nu mai vorbim de apariții sale în film și TV.

Viața timpurie: Crosby sa născut pe 3 mai 1903 în Tacoma, Washington. Familia sa sa mutat imediat la Spokane, Washington.

În 1917, Crosby și-a luat un loc de muncă de vară ca băiat de proprietate pentru „Auditorium” al lui Spokane. Aici Crosby a fost expus la unele dintre cele mai bune acte ale vremii sale, inclusiv Al Jolson, un interpret care la ținut fermecat pe tânărul Crosby cu adlib-urile și parodiile sale de anumite cântece hawaiene. Crosby va descrie mai târziu livrarea lui Jolson într-un singur cuvânt, „electric”. Crosby a absolvit Liceul Gonzaga în 1920 și sa înscris ulterior la Universitatea Gonzaga din apropiere. Crosby a participat la Gonzaga doar trei ani. Universitatea ar ajunge să-i acorde lui Crosby un doctorat onorific în 1937. Astăzi, Universitatea Gonzaga are o selecție mare de suveniruri Crosby, inclusiv fotografii, corespondență și alte materiale.

Cariera în showbiz: Din moment ce cariera sa a progresat în era inovațiilor tehnice înregistrărilor, a avut impactul în consecință asupra lui să aibă un stil de cântat relaxat. Stilul său de cântat avea să influențeze mulți artiști mai târziu în viață.

De asemenea, a avut un impact extraordinar asupra dezvoltării industriei înregistrărilor postbelice. În acel moment, el lucra pentru NBC și, prin urmare, dorea să-și înregistreze emisiunile, în ciuda faptului că rețelele de difuzare nu permiteau înregistrarea. Problema a fost generată deoarece înregistrarea la aceea vreme nu avea calitate și nu era la egalitate cu calitatea sunetului transmis în direct.

Crosby sa alăturat ABC după ce a părăsit NBC, deoarece a găsit NBC neinteresat să se înregistreze în acel moment. ABC era mai interesat de noi sale idei. Prin urmare, și-a preînregistrat emisiunile de radio și a stăpânit reclamele pe bandă magnetică pentru prima dată în istorie.

Pentru rolul din filmul din 1944 „Going My Way”, a câștigat un premiu Oscar. El nu a primit o nominalizare la premiile Grammy până în 1963.

Crosby’s a continuat să dezvolte un stil vocal care ar ajuta la popularizarea cântului dincolo de simplă „curătură” care era asociată la acea vreme cu oameni ca Al Jolson și Billy Murray, interpreți care simțeau obligația de a proiecta pentru a ajunge la cei evazivi din spate. . – scaune în rânduri în cinematografele vaste din New York – toate fără ajutorul microfoanelor. Critic muzical Henry Pleasants a notat în cartea sa „The Great American Popular Singers”, că ceva nou intra în muzica americană. Acest nou stil numit „singing in American” a fost un stil care a avut ușurința de conversație a lui Crosby, care a ajuns să fie denumit „crooning”.

(Fotografie de Michael Ochs Archives/Getty Images)

Crosby la admirat în mod deosebit pe Louis Armstrong pentru acest tip de abilitate muzicală. Maestrul de trompetă Armstrong avea să devină o influență formativă asupra propriului stil de cânt al lui Crosby. În 1936, Crosby a exercitat o opțiune în contractul său Paramount care i-ar permite să joace în mod regulat în proiecte externe. A semnat un acord cu Columbia și a aranjat ca Armstrong să apară în proiect, care a fost inițial numit „The Peacock Feather”, dar în cele din urmă a fost redenumit „Pennies from Heaven”. Crosby, în multe privințe, a fost un gânditor înainte. El a cerut ca Louis Armstrong să primească facturare egală alături de co-starurile albe. Armstrong și-a exprimat aprecierea față de atitudinea progresistă a lui Crosby în ceea ce urmărește cursa, exprimându-și recunoștința pentru acest lucru mai târziu.

În anii celui de-al Doilea Război Mondial, Crosby a continuat să facă apariții live pentru trupele americane. Acolo, el a obținut porecla „Der Bingle”, care era de fapt destul de comună printre ascultătorii germani ai lui Crosby. Într-un sondaj care a fost dat trupelor americane la sfârșitul războiului, soldații l-au considerat cu aviditate pe Crosby drept cea mai pozitivă influență în creșterea moralului GI, ceea ce l-ar pune înaintea FDR, generalului Dwight Eisenhower și chiar Bob Hope.

Crosby va continua să apară în „Road to Singapore” (1940), „Road to Zanzibar”, precum și în mai multe filme suplimentare „Road to” alături de Bob Hope. Crosby avea să câștige un premiu Oscar pentru cel mai bun actor pentru „Going My Way” (1944), precum și o nominalizare la Oscar pentru continuarea din 1945, numită „The Bells of St. Mary’s”.

Crăciunul alb : Bing a jucat în filmul de Crăciun din 1954 „Crăciunul alb”. Cântecul din titlu al filmului va deveni una dintre cele mai cânte cântece din istoria înregistrărilor. Versiunea lui Crosby este una dintre cele mai bine vândute melodii din istorie, cu peste 100 de milioane de copii vândute în toată lumea. Compozitorul Irving Berlin a câștigat aproximativ 65 de milioane de dolari doar din acel cântec. Crosby și moștenitorii săi au câștigat zeci de milioane pentru o piesă care a fost numită cel mai bine vândut single din toate timpurile către Cartea Recordurilor Guinness.

Viața personală și moartea : Crosby a trăit o viață celebră în ochii publicului. În 1977, în timp ce juca golf cu prietenii săi, Crosby sa prăbușit, murind pe loc de un atac de cord.

A fost căsătorie de două ori. Prima soție a lui Crosby a fost actrița Dixie Lee. A doua lui soție a fost actrița Kathryn Grant.

Moștenire: Crosby este un membru celebru al Asociației Naționale a Radiodifuzorilor Hall of Fame. Fostul Metropolitan Theatre of Performing Arts („The Met”) va fi redenumit „The Bing Crosby Theatre” în 2006. Numele lui Crosby va fi folosit și pentru Stadionul Bing Crosby din Front Royal, Virginia – în onoarea eforturilor sale de strângere de fonduri.

Articolul precedentReza Farahan
Articolul următorDr. Drew Pinsky

Related Articles

Ultimele articole