Bernie Taupin

Care este valoarea netă a lui Bernie Taupin?

Bernie Taupin este un cântăreț, compozitor, poet și textier englez prolific. Bernie Taupin are o avere netă de 200 de milioane de dolari. Taupin este cel mai bine cunoscut pentru colaborarea sa de mai multe decenii cu Elton John, pentru care a scris multe cântece. Cele mai multe dintre cele mai memorabile hituri ale lui Elton John au fost scrise de Bernie. Legătura lui cu John a fost stabilită pentru prima dată în 1967, când ambii bărbați au răspuns la sau reclamă în căutarea de noi compozitori.

Cei doi au făcut o echipă bună. Elton John era capabil să scrie muzică excelentă, dar abilități de vânzare de compoziție îi lipseau. Taupin a fost complet opusul. Împreună, au realizat că pot realiza lucruri grozave. După o carieră lungă și de succes împreună, atât Taupin, cât și John au fost incluse în Songwriters Hall of Fame în 1992.

Bernie a fost descris ca traducătorul liric al stărilor, amintirilor și fanteziilor lui Elton. În ciuda faptului că nu este el însuși un bărbat gay, a reușit să profite de o gamă largă de emoții ale lui Elton de-a lungul deceniilor când a fost atât în ​​​​dulap, cât și în afara lui. Bernie URĂȘTE melodia „Don’t Go Breakin My Heart”, pe care a scris-o el. Și apoi piesa a devenit cel mai mare single pe care duo-ul la avut vreodată în Europa. Pentru „Your Song”, Bernie a scris câteva versuri pe o bucată de hârtie, apoi să se spele pe dinți. Când sa întors, Elton scrisese melodia pentru ceea ce avea să devină primul lor mare hit din Statele Unite. Bernie numește relația sa de zeci de ani cu Elton o „postie de dragoste non-sexuală”.

Tinereţe

Bernard John Taupin sa născut pe 22 mai 1950 în Sleaford, Lincolnshire, Anglia. Crescut într-o fermă fără electricitate de către o familie cu rădăcini franceze, Bernie sa mutat în cele din urmă împreună cu părinții săi într-o altă fermă care avea acces la electricitate. Taupin a crescut alături de doi frați și a dovedit imediat că nu era la fel de talentat din punct de vedere academic ca frații săi. Cu toate acestea, el a dat dovadă de talent pentru scrierea creativă la vârsta fragedă.

La vârsta de 15 ani, a lucrat ca stagiar la un ziar local. Cu toate acestea, a părăsit rapid această slujbă și la început să facă autostopul prin țară cu prietenii săi. A băut mult, a participat la dansuri și a jucat snooker. După ce a strâns un venit din diverse locuri de muncă cu fracțiune de normă, el a răspuns la o reclamă fatidică într-un ziar…

Carieră

Reclama era pentru o audiție cu Liberty Records, care caută noi talent. Bernie a eșuat la audiție, la fel ca și un artist complet necunoscut la aceea vreme, pe nume Elton John. După ce a fost respins, John a putut să vadă poeziile scrise de Bernie. După ce sa îndrăgostit de scrisul lui Taupin, John a făcut legătura cu textierul. Perechea a început imediat să facă muzică împreună.

De-a lungul anilor, Taupin și John au colaborat la peste 30 de albume. În 1977, John și Taupin s-au despărțit pentru scurt timp, permițându-i lui Bernie să lucreze cu o serie de alți artiști. Acestea au inclus Alice Cooper. Până în 1980, perechea a început să lucreze din nou împreună. Taupin este cunoscut și pentru că a scris versurile pentru o serie de filme, inclusiv „Aida”, „Regele leu” din 1994 și „Billy Elliot”. De asemenea, a scris scenariul pentru „Rocketman”, filmul biografic Elton John.

În total, Taupin a scris aproape prea multe hit-uri Elton John pentru a fi enumerate. Acestea includ melodii cunoscute precum „Rocket Man”, „Saturday Night’s Alright for Fighting”, „Bennie and the Jets” și „Goodbye Yellow Brick Road”. Hiturile au continuat de-a lungul anilor 80 și 90, inclusiv „Sad Songs”, „Simple Life” și „Believe”.

Aaron Davidson/Getty Images

În 1991, documentarul „Two Rooms” a scos în evidență stilul de colaborare dintre cei doi artiști. Taupin a scris versurile și i le-a dat lui John, care a compus muzică pentru cuvinte. Nu a mai existat nicio interacțiune între cei doi artiști, mai ales în primele zile ale colaborării lor. Cu toate acestea, Elton și Bernie au colaborat mai strâns pe măsură ce anii au trecut. Un alt film intitulat „Rocketman” a evidențiat și relația dintre John și Taupin, iar perechea a câștigat un premiu Oscar pentru cântecul filmului, „(I’m Gonna) Love Me Again”. Pe lângă muzică, Bernie și Elton au colaborat la o serie de muzicale de pe Broadway.

De-a lungul anilor, Bernie a lucrat cu un număr mare de alți artiști. Este cunoscut în special pentru munca sa cu trupe precum Starship și Heart. Taupin este și producător, producând albumul „American Gothic” pentru David Ackles. Acest album a fost ulterior salutat drept „Sgt. Pepper of Folk Music”.

Ca artist solo, Taupin a înregistrat pentru prima dată albume vorbite, precum „Taupin”, la începutul anilor ’70. Apoi a lansat primul său album ca cântăreț, intitulat „El care călărește tigrul”. În 1996, Bernie și-a creat propria trupă numită Farm Dogs. În plus, Bernie este un artist vizual desăvârșit, care are expune opera de artă din 2010. Lucrările sale de artă au fost expuse în Statele Unite și Canada.

Relații

Bernie Taupin a fost căsătorie de patru ori de-a lungul vieții. Prima sa soție a fost Maxine Feibelman, cu care sa căsătorit în 1971. Relația lui Taupin cu Feibelman, care sa încheiat în cele din urmă prin divorț până în 1976, a influențat multe dintre melodiile lui Elton John. Până în 1979, Bernie se recăsătorise cu Toni Lynn Russo, sora cunoscutei actrițe Rene Russo. Acea căsătorie sa încheiat și prin divorț până în 1991.

Până în 1993, Taupin sa recăsătorit pentru a treia oară, de date aceasta cu Stephanie Haymes Roven, fiica celebrilor animatori Dick Haymes și Fran Jeffries. This a treia căsătorie sa încheiat prin divorț după cinci ani, în 1998. În 2004, sa căsătorie cu Heather Kidd. Kidd și Taupin au doi copii împreună, iar familia locuiește în comitatul Santa Barbara, California.

Imobiliare

În 2017, a fost raportat că Taupin vindea o fermă în Valea Santa Ynez, cu un preț de 4,7 milioane de dolari. Ferma de 30 de acri a fost făcută inițială cu zeci de ani în urmă, iar Bernie a încercat să o vândă pentru 5,95 milioane de dolari în 2016. După ce nu a atras potențiale cumpărători, a redus prețul și a re-listat ferma. . Casa principală are cinci dormitoare și există spații separate pentru o garsonieră și un birou. Bernie este renumit pasionat de cai, iar reședința are un „centru de echitație cavernos” cu o arenă și grajduri.

În ciuda dragostei sale pentru cai, rapoartele au declarat mai târziu că Taupin „nu mai călărește pe cai”, iar acesta a fost o parte din motivul pentru care a ales să vândă. Alte atracții includ un cuptor pentru pizza, o zonă, un iaz și în ele de echitație în aer liber.

Articolul precedentJohn Salley
Articolul următorPatty Hearst

Related Articles

Ultimele articole