Barbatul familist – ti-ai dori unul la fel ?

Barbatul familist – ti-ai dori unul la fel ?

Este tipul de barbat care face toate eforturile motivat de existenta unei familii si este foarte conservator in jurul valorilor acesteia.

 
Din acest motiv se simte destul de inconfortabil atunci cand trebuie sa faca fata solicitarilor impuse de socie­tatea moderna.

Stu­diul „Spieces. Barbatul tanar – manual de utilizare” a­rata ca sapte din zece romani se incadreaza in ti­po­logia „Barbatul traditio­nalist, tata de familie”. Acest gen de barbat este ca­rac­te­ris­tic pentru 72% dintre tinerii din Romania, cu varste cuprinse intre 25 barbatul-familist-ti-ai-dori-unul-la-fel1? 39 ani, cat si cel mai pu­ternic dintre toate grupurile din toate tarile participante in studiu. Romania este urmata de Turcia – 29%, Italia – 28%, Polonia – 25% si de Marea Britanie – 24%.

Se implica In viata de familie
Acest barbat isi asuma presiunile la care este supus, pentru ca vrea sa joace rolul barba­tului si tatalui per­­fect. De fiecare data cand este vorba despre rolul de parinte si partener, el ofera o importanta deose­bita obiceiurilor si traditiilor. Prac­tic, se simte res­pon­sabil pentru familia sa si nu are nici o pro­ble­ma in sustinerea rudelor apropiate.

Desi familia se afla pe primul loc, tradi­ti­o­na­lis­tul isi doreste si o re­pu­tatie profesi­o­nala foarte buna. Pentru a-si men­tine locul de mun­­ca, renunta de multe ori la vacante, mun­ceste mai mult de zece ore pe zi, chiar si in week­end. Nu este sufici­ent sa fie bun in ceea ce face – vrea sa fie per­fect. Este genul de barbat care urmareste sa creeze o imagine exter­na perfecta a vietii de familie, cu toate capcanele ma­te­ria­le implicate de acest lucru.

Ego-ul tradi­tio­na­lis­tului re­pre­zinta o alta sursa de stres, pentru ca il for­teaza in mod constant sa se perfec­tioneze si sa-si stabileasca o­biective din ce in ce mai ambitioase.

Barbatul traditionalist considera ca rolul sau este sa aduca bani in casa!

Este capul familiei
Barbatul traditionalist considera ca principala sa datorie este sa-si sus­ti­­na familia, sa castige suficienti bani pen­tru siguranta financi­a­ra, lasand celelalte indatoriri pa­ren­tale si treburile casnice in seama so­tiilor/par­te­nerelor. Este, de asemenea, foarte conservator cand vine vorba de rolul femeii in societate.

Dupa parerea sa, acestea nu ar trebui sa se duca la serviciu, ci ar tre­bui sa isi de­dice viata familiei si cresterii copiilor. Este foarte mandru de rolul de cap de familie si nu simte nevoia sa se im­plice in activitatile casnice de zi cu zi. In opinia sa, curatenia si buca­ta­ria sunt strict res­ponsa­bilitatea fe­me­i­lor. Bine­in­te­les, nu va refuza nicio­data atunci cand partenera sa il va ruga sa re­pa­­re ceva prin casa.

„In Ro­mania, bar­ba­tii care se incadreaza in aceasta ca­tegorie isi doresc o familie si co­pii, dar nu vor ne­aparat sa se impli­ce activ in cres­terea lor. Doar 46% dintre respondenti sunt de pa­rere ca este mai important ca tatal sa ofere sprijin emotional copiilor decat sprijin financiar”, spune Maurizia Vitale, vicepresedinte Discovery Networks.

Daca iti doresti langa tine un barbat traditio­na­list, iata ce anume trebuie sa observi la partenerul tau de viata.

Vrea sa fie un sot si un tata perfect, dar recunoste ca are nevoie de timp pentru a se desprinde de prieteni si obiceiurile burlaciei.

Nu conteaza cat timp petrece la locul de munca, daca salariul este consistent si este bine cotat in ochii superiorilor sai.

Crede ca partenera sa nu trebuie sa munceasca: locul ei este acasa, unde trebuie sa aiba gri­ja de copii.

Nu va accepta prea usor sa faca diferite reparatii in casa! De gatit sau spalat va­se nici nu poate fi vorba!

Vrea mereu mai mult de la propria persoana, deve­nind stresat si frustrat.

Articolul precedentStresul la munca
Articolul următorDrogurile tale de zi cu zi

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole