Astmul alungat de pisici

Astmul alungat de pisici

Compania pisicilor reprezinta scutul perfect impotriva astmului la copiii sanatosi cu varste pana in cinci ani, potrivit unei cercetari derulate de Centrul de Pediatrie din Columbia, USA.

Studiul, publicat in Journal of Allergy andastmul-alungat-de-pisici Clinical Immunology, arata ca micutii ce traiesc din primii ani de viata alaturi de simpaticele feline, dezvolta anticorpi care-i protejeaza impotriva alergiilor la parul de pisica si implicit a astmului in care boala poate sa degenereze. La varsta de trei ani, acesti copii pot sa prezinte simptome specifice astmului, precum respiratia suieratoare, insa pana la varsta de cinci ani, acestea dispar.

”Nu ne permitem sa recomandam familiilor cu copii mici sa adopte pisici, insa rezultatele studiului atesta faptul ca evitarea unui astfel de companion pentru prevenirea astmului nu este o idee buna”, a tinut sa precizeze Matthew Perzanowski, coordonatorul studiului.

Acesta a mai adaugat ca in cazul in care copilul are deja astm si este alergic la parul de pisica, animalului ar trebui sa i se gaseasca totusi alta gazda.

Articolul precedentSexul si oboseala
Articolul următorMansarda, un loc de vis

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole