Archie Manning

Care este valoarea netă a lui Archie Manning?

Archie Manning este un fotbalist profesionist pensionat, care are o avere netă de 10 milioane de dolari. Archie este probabil cel mai cunoscut pentru că a fost tatăl fundașilor campioni NFL Peyton Manning și Eli Manning. Archie și soția sa Olivia au și un fiu pe nume Cooper Manning. Cooper, fiul cel mare, este partener la o firmă de investiții din New Orleans. Peyton este fiul mijlociu. Eli Manning este copilul familiei.

Archie a fost și un jucător NFL. În timpul carierei sale de 13 sezoane, Archie a jucat în principal cu New Orleans Saints. De asemenea, a jucat pentru scurt timp pentru Houston Oilers și Minnesota Vikings. Înainte de a urma o carieră în NFL, Manning și-a dovedit potențialul în echipa de fotbal Ole Miss Rebels a Universității din Mississippi. În 1989, Archie a fost inclus în College Football Hall of Fame.

Tinereţe

Elisha Archibald Manning III sa născut pe 19 mai 1949 în Drew, Mississippi. De la o vârstă fragedă, Archie a fost implicat într-o mare varietate de activități sportive. Aceasta a inclus fotbal, baschet și baseball. Sa alăturat, de asemenea, echipei de atletism de la liceul său. Deși tatăl a fost preocupat în primul rând de muncă în acești primi ani, mama sa nu așuat niciodată să prezinte jocurile sale – indiferent de sportul pe care îl practică.

În ciuda abilităților fotbalistice ale lui Archie, el a fost selectat de patru ori în draftul Major League Baseball. Printre echipele care l-au recrutat s-au numărat Braves, Royals și White Sox – ultimii dintre care l-au recrutat de două ori. În vara anului 1969, Archie a descoperit cadavrul tatălui său. Bărbatul sa sinucis. În acest moment, tânărul sportiv sa confruntat cu o decizie dificilă. Ar putea fi să renunțe la școală și să-și susțină mama și sora, fie ar putea continua facultatea și să urmeze o carieră ca vedetă a fotbalului. La insistențele mamei sale, a ales-o pe cea din urmă.

Fotbal universitar

Manning sa înscris la Universitatea din Mississippi și a devenit fundaș titular pentru Ole Miss Rebels. Acest lucru a continuat în următorii trei ani, timp în care jocurile de fotbal din colegiu la început să fie difuzate la televiziunea națională pentru prima dată. În primul meci național de fotbal pentru colegiu transmis la ora de primă ore, Manning a aruncat pentru 436 de yarzi și trei touchdown-uri în timp ce sa grăbit și pentru 104 de metri. În ciuda acestor realizări, Mississippi a pierdut în fața Alamaba.

Deși Archie a fost în mod clar un jucător remarcabil, colegii săi s-au străduit să țină pasul. lucru a dus la un record destul de dezamăgitor pentru Rebels în timpul acestor perioade de trei ani a lui Archie la Universitate. În total, a aruncat pentru 4.753 de yarzi și 31 de touchdown-uri. De asemenea, a alergat pentru 823 de metri și a marcat 14 touchdown-uri numai în 1969.

Acest lucru a dus la o serie de onoruri și distincții acordate lui Manning de către Universitatea din Mississippi, inclusiv retragerea tricoului său și premiul pentru Sportivul anului din Mississipi. Universitatea din Missisippi a creat chiar și un nou regulament care afirmă că limita de viteză în campus era de 18 mile pe oră – o referință la numărul de tricou al lui Archie. Până în prezent, limita de viteză în campus este încă de 18 mile pe oră. În 1989, a fost inclus în College Football Hall of Fame.

(Fotografia de Cindy Ord/Getty Images

Carieră

Datorită realizărilor sale de la Universitatea din Mississippi, Archie Manning a fost a doua alegere generală în draftul NFL din 1971. A fost selectat de New Orleans Saints, unde va petrece următoarele zece sezoane ale carierei. Din păcate, nouă din acele zece sezoane s-au dovedit a fi sezoane pierdute. În ciuda faptului că Saints au terminat doar mai sus decât locul trei în divizia lor, Manning a fost unul dintre cei mai respectați fundașii din ligă.

Manning a fost demis de 337 de ori în timpul carierei sale, deși cei mai mulți experți atribuie acest lucru protecției extrem de slabe față de restul echipei sale. Lui Jack Youngblood părea să-i fie deosebit de ușor să-l concedieze, făcându-l pe Manning să glumească mai târziu că cariera lui Youngblood nu ar fi avut succes altfel. Youngblood, știind că Manning era deosebit de vulnerabil la demitere, adesea „la luat mai ușor” pe Archie și la luat de la pământ de fiecare dată când la abordat pe fundaș.

În 1976, Manning a intervenție chirurgicală suferită corectivă la umărul drept, făcându-l să rateze a doua jumătate a sezonului respectiv. În 1978 și 1979, a revenit și a fost selectat pentru Pro Bowl. La începutul anilor ’80, Archie și-a încheiat cariera cu Houston Oilers și Minnesota Vikings. De-a lungul carierei sale, a aruncat pentru 23.911 de yarzi si 125 de touchdown-uri. De asemenea, sa repezi pentru 2.197 de yarzi și 18 touchdown-uri. Archie nu a jucat niciodată într-o echipă care a ajuns în playoff. După pensionare, Manning a servit ca analist pentru Saints, în timp ce a continuat să locuiască în New Orleans.

Susținerea mărcii

Archie a susținute multe produse din sud-estul Louisiana. El a fost, de asemenea, purtătorul de cuvânt al United Parcel Service și a apărut într-o serie de campanii publicitare pentru UPS.

Relații

Olivia și Archie s-au întâlnit în timp ce ambii mergeau la Ole Miss și, ulterior, au avut trei fii împreună.

Afaceri de afaceri

Archie deține un restaurant cu tematică fotbalistică numit „Manning’s”.

Descendenți de seamă

Doi dintre fiii lui Archie au devenit fundași de mare succes NFL. Cel de-al treilea fiu, Cooper, a fost diagnosticat cu stenoză spinală, împiedicând-l să urmeze o carieră de atlet, în ciuda faptului că a fost un performer remarcabil la nivel de liceu. Fiul lui Archie, Peyton, a câștigat două Super Bowl-uri și în cele din urmă a fost inclus în Pro Football Hall of Fame. Eli a câștigat și două Super Bowl-uri. Cooper are un fiu pe nume Arch, care în prezent se dovedește a fi un talent destul de mare la nivel de liceu.

Articolul precedentPadma Lakshmi
Articolul următorMitralieră Kelly

Related Articles

Ultimele articole