Apa nu se incalzeste la microunde – accident cu apa

Apa nu se incalzeste la microunde – accident cu apa

S-a intamplat unui tanar de 26 de ani… Acesta s-a decis sa ia o ceasca de ceai. A pus la incalzit la microunde (ceea ce a mai facut si inainte in apa-si-microundelediferite ocazii) o ceasca cu apa. Nu stiu exact pentru cat timp l-a programat insa dorea sa fiarba apa. La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe cand privea ceasca a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata. El a lasat sa cada ceasca din maini dupa ce apa i-a sarit in fata datorita energiei acumulate. Pe toata fata are rani de 1 si 2 grade si e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang. Pe era la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microunde.

Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau o plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul.

Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect: Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire. Se poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca recipientul folosit e nou. Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste mult mai rapid inainte ca bulele sa se formeze. Daca cana e noua, nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar putea sa se duca bulele si sa se formeze bule in apa care fierbe, apa se incalzeste trecand de timpul care ii i-a pentru a se incalzi (cum se spune fierbe…… fierbe……. si fierbe……..). Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere din cauza energiei pe care o are.

Poate considerati ca acest mesaj ar trebui sa ajunga si la prietenii tai, ati putea evita asa o mare durere si suferinta, cum a ajuns si la mine si eu vi-l impartasesc si voua.

E FOARTE IMPORTANT… CRED CA MULTI NU STIU ACEST LUCRU: A NU SE INCALZI APA IN MICROUNDE!!!!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole