Anita Baker

Valoarea netă a Anita Baker: Anita Baker este o cântăreață americană de jazz, cântăreață de soul și compozitoare, care are o netă de 40 de milioane de dolari. Anita Baker este o cântăreață și compozitoare americană cunoscută pentru baladele și romantice R&B. Ea și-a început cariera la sfârșitul anilor 1970 ca parte a trupei funk Chapter 8 și-a lansat albumul solo de debut la scurt timp după, în 1983. Al doilea album, „Rapture”, care a vândut platină, a lansat- o la faimă în 1986; de atunci, ea a câștigat o serie de premii Grammy și a avut mai multe albume vândute de platină, precum și unul care a fost aur.

Începutul vieții timpurii și al carierei:Anita Denise Baker sa născut în Toledo, Ohio, în 1958. Când mama ei a abandonat-o vârsta de doi ani, a fost crescută de familie de plasament în Detroit, Michigan. La doisprezece ani, părinții ei adoptivi au murit, iar ea a fost pusă sub îngrijirea surorii ei adoptive. Până la vârsta de șaisprezece ani, Baker cânta deja R&B în cluburile de noapte din oraș. În acest timp, ea a fost descoperită de liderul trupei David Washington, care a invitat-o ​​la o audiție pentru trupa Chapter 8, la care sa alăturat în 1975. Baker a făcut un turneu cu grupul, obținând în cele din urmă o înțelegere cu Ariola Records în 1979. albumul intitulat conține un single-ul „Ready for Your Love”, un duet între Baker și Gerald Lyles. Mai târziu în acel an, Ariola a fost cumpărată de Arista Records, care a renunțat la capitolul 8 de etichetă după ce a susținut că Baker nu a făcut-o. nu au potențialul de stea potrivit. Din această cauză, Baker sa întors la Detroit, unde a lucrat ca recepție și chelneriță. Apoi, în 1982, fostul asociat cu Ariola Otis Smith la convins pe Baker să înceapă o carieră solo sub eticheta sa, Beverly Glen.

„The Songstress” și Solo Success: În 1983, Baker și-a lansat albumul solo de debut, „The Songstress”. A prezentat patru single-uri: „Will You Be Mine”, „No More Tears”, „You’re the Best Thing Yet” și „Angel”. Acesta din urmă melodie a devenit primul single de top zece al lui Baker, ajungând pe locul cinci în topurile R&B. În ciuda acestui succes, Baker a susținut că nu i s-au acordat drepturi de autor pentru munca ei. În consecință, Baker a încercat să părăsească casa de discuri, dar a fost dat în judecată de Otis Smith pentru încălcarea contractului. În urma unei bătălii legale de luni de zile, Baker a câștigat cauza împotriva lui Smith și mi-a permis să înregistreze pentru alte cazuri de discuții. Ulterior, ea a semnat cu Elektra Records, o etichetă a Warner Music Group, și a început să lucreze la următorul album.

În martie 1986, Baker a ajuns în cele din urmă la celebritatea internațională cu al doilea album al ei, „Rapture”. Single-ul de debut al albumului a fost „Watch Your Step”, care inițial nu a dat foc topurilor. Mai degrabă, balada cu ritm mediu „Sweet Love” a devenit primul hit pop al lui Baker, urcând pe numărul opt în Billboard Hot 100 și ajungând în Top 20 din Marea Britanie. În cele din urmă, „Rapture” a produs încă trei single-uri de succes: „ Caught Up in the Rapture”, „Same Ole Love (365 de zile pe an)” și „Nimeni în lume”. În anul următor, Baker a plecat în turneu promovând albumul; până în 1988, a vândut peste milioane de exemplare la nivel global și ia adus lui Baker două premii Grammy.

Jason Merritt/Getty Images

Alte triumfe muzicale: Baker a câștigat un al treilea Grammy în 1987 pentru colaborarea la „Ain’t No Need to Worry” de la The Winans. Anul următor, ea a lansat al treilea album, „Giving You the Best That I Got”, care a fost un succes instantaneu. Albumul a ajuns în topul Billboard 200 și a vândut cinci milioane de copii la nivel global. Între timp, piesa de titlu a devenit cel mai de succes single din cariera lui Baker, ajungând pe locul trei în Billboard Hot 100 și depășind topurile R&B și adulților contemporane. Următorul ei single, „Just Why”, a devenit un alt top al topurilor R&B, în timp ce „Lead Me Into Love” sa clasat în top zece R&B. Toate au spus: „Giving You the Best That I Got” a devenit primul și singurul album pop al lui Baker în SUA; a fost certificat de trei ori platină;

Baker a găsit un succes continuu cu „Compositions” din anii 1990, în care a început să încorporeze mai multe elemente de jazz. Acest album a produs single-uri, inclusiv „Soul Inspiration”, „Fairy Tales” și „Talk to Me”. După ce a încheiat promovarea albumului în 1991, Baker a luat o scurtă pauză din afacere. A revenit în topuri în 1994 cu „Rythm of Love”, care a prezentat primul ei hit pop din top 40 în cinci ani: „Body and Soul”. Cel de-al doilea single al albumului, „I Apologize”, ia adus lui Baker al optulea premiu Grammy. Albumul în sine, între timp, a devenit al patrulea album consecutiv al lui Baker care a obținut titlul de platină.

La sfârșitul anului 2004, Baker a obținut certificatul de aur pentru prima dată cu albumul ei „My Everything”. A ajuns pe locul patru în Billboard 200 și pe locul unu în topurile R&B. Hiturile ulterioare au inclus albumul ei din 2005 „Christmas Fantasy” și coperta din 2012 a piesei „Lately” de Tyrese. Cea din urmă melodie a făcut prima pagină a ziarelor după ce a fost redată în fiecare oră pe zilei la radioul contemporan pentru adulți. În semn de recunoaștere a carierei sale, în 2013, Baker a fost inclusă în Michigan Rock and Roll Legends Hall of Fame.

Viața personală și imobiliare: În 1988, Baker sa căsătorie cu Walter Bridgeforth, Jr., cu care a avut doi fii, Walter și Edward. Cuplul sa separat în 2005. Din 1993, Baker locuiește într-o casă de pe malul apei din Grosse Pointe Park, Michigan. Casa de 7.000 de metri pătrați a fost construită în 1987 pe malul lacului St. Clair și se mândrește cu un garaj pentru trei mașini.

Related Articles

Ultimele articole