Am fost candva profesor

Am fost candva profesor (intimplare reala)

De doi ani am abandonat meseria de profesor si m-am reprofilat pe calculatoare. Cu toate acestea cunostintele mele, vecinii, ma apeleaza in continuare cu „Domnu’ profesor”.

De cate ori mi se spune asa, imi amintesc de o intimplare petrecuta prin 1983 in troleul 96, care mergea pe atunci de la Antiaeriana in Ghencea. 96 era de obicei gol, asa ca noi studentii ne obisnuiseram sa stam pe scaune. Altfel, pe alte trasee, nu prea ne asezam chiar daca erau locuri libere pentru ca, cel mai probabil, eram repede pusi in situatia de a ceda locul cuiva care trebuia sa stea jos.

Odata se intampla ca 96 sa fie plin. Un coleg, ca de obicei, statea linistit pe scaun. Deodata, langa el se posteaza o tanti mai in varsta si al dracului de intepata asteptand ca tanarul sa-i cedeze locul. Omu’ nu se ridica… Tanti se impinge in el. Tanarul nimic. Atunci doamnei ii sare tandara si incepe a comenta in gura mare:
– C-asa-s tinerii din ziua de azi! Nu stiu ce-i respectul pentru cei varstnici! N-au pic de rusine! Merg degeaba la scoala si n-au nici cei 7 ani de acasa! Si dai si dai, mai mai sa-l injure pe nenorocitul care statea pe scaun.
La un moment dat colegul meu se ridica pentru ca trebuia sa coboare. Tanti se aseaza pe scaun dar tot nu inceteaza. Incepe a turui parca si mai abitir:
– Nesimtiti mai pot fi tinerii din ziua de azi! Nu se uita la mine ca am o varsta! Habar n-au ce-i respectul pentru batrani!
Studentului i se acreste de vorbaria cucoanei si, inainte de a cobori, numa’ ce-i zice:
– Curvo! Si coboara.
Atata i-a trebuit cucoanei! Atunci s-o auzi ce-i poate gura!
Vai, porcul si magarul! Nesimtitul! Cum sa ma faca pe mine curva!? Nu vede ca am parul alb?! Pastele si dumnezeii mamii lui de idiot! Sa patesc eu asa ceva! La varsta mea! Nu mi-as fi inchipuit!
Langa usa statea sa coboare la urmatoarea un domn cu parul alb, bine imbracat. Pentru ca si el se saturase de indignarea cucoanei, intra in vorba impaciuitor:
– Lasati doamna, ce mai tot faceti atata scandal ca v-a facut curva la varsta dumneavoastra, ca si eu sunt iesit la pensie de zece ani si tot imi mai zice lumea „Domnu’ avocat”!

Articolul precedentmesaje dragoste gen sms
Articolul următorBancuri despre nebuni

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole