Alfabetul unui machiaj perfect

Alfabetul unui machiaj perfect

Dupa ce ati ales baza pentru machiaj, fie ca este vorba despre un fond de ten, o crema puternic hidratanta, un autobronzanalfabetul-unui-machiaj-perfectt sau o combinatie de anticearcan, fond de ten si pudra compacta, este momentul sa definitivati machiajul cu micile detalii care sunt insa atat de importante.

Pudra bronzanta. Majoritatea firmelor care produc cosmetice au in portofoliu o pudra bronzanta, fie ea comacta, fie sub forma de perle si asta pentru ca in ultmii ani, tenul bronzat sau care are o usoara tenta de bronz de vacanta, este la mare cutare. Alegeti insa o pudra care nu este foarte inchisa si nu o aplicati niciodata pe un ten care nu are nici urma de bronz. Daca va inchipuiti ca puteti aplica un fond de ten cu 5 nuante mai inchis decat pielea naturala si apoi o pudra bronzanta pentru a parea ca tocmai va-ti intors din vacanta, renuntati la idee. Mai degraba alegeti sa folositi zi de zi, timp de o saptamana, o crema de fata cu autobronzant si apoi sa definitivati look-ul folosind pudra autobronzanta.Conturul pentru ochi. Pentru ca in ultimul timp se poarta foarte mult machiajul smokey, in diverse nuante, nu numai cele de gri, conturul de ochi a devenit de nelipsit din orice trusa de machiaj. Puteti alege intre un creion contur sau un tus lichid. Creionul contul este de obicei mai putin intens decat tusul, insa pigmentul devine mult mai puternic atunci cand inmuiati varful creionului in apa sau in putina crema de fata inainte de a-l folosi. O alta solutie este sa incalziti usor varful creionului langa o sursa de caldura.

Daca alegeti sa folositi tusul pentru a contura ochii, aveti de unde alege, pentru ca tusurile se gasesc in toate nuantele posibile, la diversele firme de produse cosmetice. In aplicarea conturului, aveti grija ca pleoapa sa fie uscata. Trageti o linie fina, incepand de la coltul interior al ochilui si continuand spre cel exterior, cat mai aproape de linia genelor si pe cat posibil, fara a intrerupe linia. Dupa ce ati trasat linia, treceti usor degetul peste ea, in special in coltul exterior al ochiului, pentru a creea un efect smokey. Nu este necesar sa faceti un contur absolut perfect, iar daca nu sunteti destul de sigure pe mana voastra, nu incepeti conturul de la coltul interior ci de la ¾ dintre distanta dintre coltul interior si cel exterior.
Fardul de ochi. Parca nici un machiaj nu este complet fara fardul de ochi, asa ca puterea lui nu trebuie subestimata. Fardul trebuie aplicat numai pe pleoapa superioara, cel putin asa ne sfatuiesc stilistii. Inainte de aplicarea fardului pudra, puteti folosi o baza pentru machiajul ochilor, care ajuta praful sa adere mai bine si machiajul sa tina mai mult. Gasisti astfel de baze pentru machiaj in magazinele Sephora de exemplu, de la diverse firme cosmetice. Aplicati apoi un fard deschis in coltul interior al ochiului, apoi unul mediu pe 2/3 din pleoapa si unul mai inchis sau foarte inchis la coltul ochilui.

Acest tip de machiaj se potriveste oricarul ti de ochi pentru ca da impresia de luminozitate a privirii, mareste ochii si intensifica privirea. Incercati sa nu depasiti pleoapa si sa nu urcati cu machiajul inspre tample. Definitivarea machiajului ochilor se face, bineinteles, prin aplicarea rimelului, dupa ce in prealabil ati folosit clestele pentru gene pentru a le curba. Folosirea rimelului este recomandata oricui, indiferent de varsta, forma a fetei sau culoare a ochilor, insa daca aveti unn ten foarte deschis si genele/sprancenele sunt si ele deschise la culoare, se recomanda folosirea unui rimel maro in locul unuia negru.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole