Alejandro Fernandez

Care este valoarea netă a lui Alejandro Fernandez?

Alejandro Fernandez este un cântăreț mexican care are o avere netă de 20 de milioane de dolari. Aleandro interpretează atât muzica populară mexicană, cât și pop latină. Cu peste 30 de milioane de discuri vândute la nivel global, el este unul dintre cei mai bine vânduți artiști de muzică latină din istorie. În plus, Fernandez a câștigat premiile Latin Grammy, iar în 2005 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Tinereţe

Alejandro Fernandez sa născut pe 24 aprilie 1971 în Guadalajara, Jalisco, Mexic. Este fiul celebrului actor și cântăreț ranchero Vicente Fernandez și a făcut prima apariție publică la vârsta de cinci ani într-unul dintre spectacolele sale. Are o soră pe nume Alejandra și doi frați mai mari pe nume Vicente Jr. și Gerardo. La sfârșitul anilor 90, Vicente Jr. a fost răpit de un grup criminal organizat și i-a tăiat unul dintre degete ca avertisment pentru tatăl său, care ar fi plătit sau răscumpărare mare pentru a-și elibera fiul.

Începuturile carierei

Fernandez și-a lansat albumul de debut omonim în 1992; conţine melodiile „Brumas”, „Equivocadamente” şi „Necesito Olvidarla”. Ulterior, a pornit într-un turneu prin Mexic și Statele Unite. În 1993, Fernandez și-a lansat al doilea album, „Piel de Nina”; un succes semnificativ, a lansat piese de succes „Cascos Ligeros” și „A La Vera del Camino”. În anul următor, a lansat albumul „Grandes Exitos a la Manera de Alejandro Fernandez”, pe care cântă melodii clasice ale unor artiști precum Agustin Lara, Armando Manzanero și Luis Demetrio.

Descoperiri internaţionale

În 1995, Fernandez a obținut recunoașterea internațională cu cel de-al patrulea album al său, „Que Seas Muy Feliz”. A lansat piesa „Como Quien Pierde Una Estrella”, care a devenit primul său hit global. Fernandez și-a continuat succesul cu albumul său din 1996 „Muy Dentro de Mi Corazon”, care ia adus o nominalizare la premiul Grammy pentru Cel mai bun album mexicano/mexicano-american. Între timp, a dat naștere pieselor de succes „Mono Negro”, „Nube Viajera” și „Abrazame”.

Fernandez a avut cel mai mare succes în 1997, când și-a lansat al șaselea album de studio, „Me Estoy Enamorando”. Albumul a fost semnificativ pentru a marca o schimbare în stilul său muzical, deoarece era mai orientat spre pop decât lucrările sale anterioare cu influențe ranchera. Această decizie creativă a dat roade, deoarece albumul a ajuns pe primul loc în topul Billboard Top Latin Albums, petrecând 12 săptămâni în această poziție. Mai mult, fiecare dintre cele patru single-uri – „Si Tu Supieras”, „En El Jardin”, „No Se Olvidar” și „Yo Naci Para Amarte” – a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Latin Songs. Fernandez a primit o nominalizare la Grammy pentru cea mai bună interpretare pop latino pentru album.

Getty Images

Alte albume

Fernandez a revenit la muzica ranchera cu albumul său din 1999, „Mi Verdad”. A urmat acest lucru cu albume precum „Entre Tus Brazos”, „Origenes”, „Un Canto de Mexico”, „Nina Amada Mia”, „Viento A Favor” și „De Noche: Clasicos A Mi Manera”. În 2009, Fernandez a lansat albumul dublu „Dos Mundos: Evolucion + Tradicion”. Câțiva ani mai târziu, a lansat „Confidencias”, care include un duet cu Rod Stewart și Christina Aguilera. După o scurtă pauză de înregistrare, Fernandez sa întors în 2017 cu al 15-lea album al său de studio, „Rompiendo Fronteras”, care a combinat ranchera cu sunete pop latino și reggaeton. În 2020, a lansat „Hecho en Mexico”.

Colaborări muzicale

Dincolo de muncă sa solo, Fernandez a colaborat cu o gamă largă de alți artiști de înregistrare de-a lungul carierei sale. În 1996, el a făcut parte dintr-un grup de cântăreți care a înregistrat piesa tematică pentru Jocurile Olimpice de vară de la Atlanta, intitulată „Puedes Llegar”. Câțiva ani mai târziu, a contribuit la albumul live „Christmas in Vienna”, de Placido Domingo și Patricia Kaas. În 2000, Fernandez a colaborat cu Julio Iglesias la piesa „Dos Corazones, Dos Historias”. De asemenea, a colaborat cu artiști mari spanioli precum Amaia Montero, Malu și Diego El Cigala.

În 2011, Fernandez a plecat într-un turneu în America Latină cu colegul cântăreț Marc Anthony și a colaborat cu Christina Aguilera pe un cover al piesei „Hoy Tengo Ganas de Ti”. Mai târziu, în 2015, a colaborat cu Alejandro Sanz la un cover al piesei „A Que No Me Dejas”, tema principală a telenovelei omonime. Fernandez a cântat cu numeroase alți artiști de-a lungul anilor, inclusiv, dar fără a se limita la, Jose Carreras, Chayanne, Joan Sebastian, Gloria Estefan, Miguel Bose, Ednita Nazario, Nelly Furtado, Mon Laferte și Beyonce.

Actorie de film

Pe lângă muzică, Fernandez a jucat în filme. În 2004, el la portretizat pe revoluționarul mexican Emiliano Zapata în „Zapata” de Alfonso Arau. Se pare că a fost cel mai scump film mexican produs vreodată. „Zapata” a avut debutul în Statele Unite la Center for Contemporary Arts din Santa Fe, New Mexico.

Viata personala

Cu soția sa, modelul columbian Ximena Diaz, Fernandez are doi copii pe nume Emiliano și Valentina. De asemenea, are trei copii de căsătorie sa anterioară cu America Guinart; sunt Alejandro Jr. și fiicele gemene America și Camila.

În Guadalajara, Fernandez este coproprietar al centrului comercial Unicenter. Alături de familie sa, a contribuit și la construirea Arena VFG, o are acoperită folosită pentru evenimente sportive și concerte. Fernandez este un fan pasionat al echipei mexicane de fotbal Atlas și excelează și în călărie și sportul charreria.

Articolul precedentAdrienne Maloof-Nassif
Articolul următorEmily Ratajkowski

Related Articles

Ultimele articole