Alcoolul in timpul sarcinii

Alcoolul in timpul sarcinii

De multe ori, femeile insarcinate trec cu vederea cat de periculos poate fi consumul de alcool pentru fat.
Daca viitoarea mamica bea alcool in cele noua luni de sarcina, consecintele asupra dezvoltarii fatului pot fi extrem de grave si poate aparea chiar sindromul de alcoolism fetal.
In prezent, pentru ca nu se poate stabili exact o cantitate de alcool ce poate fi consumata fara ca bebelusul sa fie afectat, medicii recomanda viitoarelor mamici sa nu bea deloc alcool in timpul sarcinii.
De fapt, consumul zilnic de alcool prezinta riscuri serioase pentru sanatatea copilului, dar prea putine femei insarcinate constientizeaza ca orice lichid absorbit trece direct din sangele mamei in cel al copilului, prin placenta.

Ce se intampla cand femeia gravida bea alcool
S-a constatat ca in cazul in care nu se depaseste o limita de doua pahare de alcool pe zi nu se poate vorbi despre un sindrom de alcoolism fetal, dar nu trebuie sa neglijam faptul ca alcoolul poate avea consecinte serioase asupra copilului: poate aparea riscul de nastere prematura, iar mai tarziu copilul poate avea probleme de memorare si de invatare, dar si tulburari de atentie si concentrare.
Ceea ce trebuie retinut este faptul ca, indiferent de cantitatea de alcool bauta in timpul sarcinii, consumarea acestuia prezinta intotdeauna riscuri.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole