6 semne care-ti arata ca partenera/ul te inseala

6 semne care-ti arata ca partenera/ul te inseala

Infidelitatea este un cuvant pe care relatia voastra nu l-a cunoscut si nici nu-l va cunoaste vreodata? Ia mai gandeste-te putin… inselata

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Americana de Mariaj si Terapie Familiala, 15% dintre sotii si 25% dintre soti „practica” adulterul. Insa, nu putem discuta despre acest lucru ca fiind inevitabil, indiferent de telenovelele sau reality show-urile care ne „alimenteaza” in permanenta imaginatia. „Exista cateva avertismente pe care le poti lua in considerare daca observi ceva suspect. Cunoscand cele mai frecvente semne iti vei putea salva relatia/mariajul de cosmarul infidelitatii”, potrivit dr. Frances Cohen Praver, psiholog si psihanalist si autoarea cartii „Daring Wives: Insight into Women’s Desires for Extramarital Affairs”.

Semnul nr. 1: Incepe sa se indoiasca de mersul relatiei/casniciei!

„Cel mai comun avertisment peste care nu trebuie sa treci cu vederea este atunci cand partenera/ul iti spune ceva in neregula, cum ar fi: relatia/casnicia noastra nu mai functioneaza sau nu sunt deloc fericit/a”, sustine experta.

Solutia salvatoare data de experti: sa te faci ca musti momeala si sa deschizi un dialog pe aceasta tema. Daca simti ca nu se ajunge nicaieri, accepta terapiile de cuplu.
Semnul nr. 2: Schimbari neasteptate de comportament si scaderea interesului!

Sotul/partenerul tau vrea sa recurga la injectiile cu toxina botulinica pentru a-si indeparta ridurile faciale? Ai observat cumva ca sotia/partenera ta a inceput sa recurga la vopsitul parului si renunta din ce in ce mai frecvent la blugi in favoarea fustelor/rochiilor elegante? Expertii sustin ca aceste indicative ar putea intari banuielile.

Solutia salvatoare data de experti: daca nu o/il poti opri, alatura-i-te! Este cu dublu tais: ori vei fi fericita, ori trista. Daca vei constata ca nu este nimic suspect in aceasta treaba si ca este doar o faza a schimbarilor prin care trecem cu totii, acest lucru nu va dauna relatiei voastre. Ba mai mult, iti vei „condimenta” relatia.
Semnul nr. 3: Critica neconstructiva!

Daca partenera/ul tau incepe cu texte de genul „Ai avea nevoie de un consult psihiatric”, „Ai nevoie de ajutor specializat”, „Angajeaza-te odata”, „Mai slabeste si tu cateva kilograme” sau „Du-te la sala” si tine sa ti le aminteasca constant, toate fac parte din acelasi scenariu.

Solutia salvatoare data de experti: asculta si invata! Daca partenerul tau iti spune ceva de genul „Eu m-am maturizat, in schimb tu deloc”, reactia normala este sa consideri ca te-a insultat sau ca este critic. Insa, daca stai sa te gandesti este un lucru foarte bun ca poate discuta despre sentimentele lui. Incurajandu-l sa spuna tot ce simte, el va simti ca il intelegi.

Daca de exemplu, partenerul tau spune despre o femeie oarecare ca este foarte atractiva, nu trebuie sa te superi si sa te bosumflii. Nu! Mai degraba da-te pe brazda, facandu-l sa simta ca poate sa vorbeasca cu tine despre orice si astfel ii vei limita „accesul” doar la vorbit, nicidecum la actiune.
Semnul nr. 4: Incepe din senin sa-ti aduca cadouri valoroase!

Pentru a compensa sentimentul de vinovatie sau a-ti lua gandul de la ceva destul de evident pentru tine incepe sa te cadoriseasca din ce in ce mai des (lucru nefacut pana in acum sau, cel putin, nu atat de des). Daca simti ca ceva nu este in regula, probabil ca intr-adevar nu este. Trebuie sa-ti asculti instinctul, deoarece de foarte multe ori se dovedeste a fi un aliat de incredere.

Solutia salvatoare data de experti: vorbeste raspicat despre problema si sentimentele tale! O depistare precoce a aventurii, chiar fara dovezi foarte concludente, si posibilitatea de a discuta despre ea te poate ajuta sa-ti salvezi relatia/casnicia.
Semnul nr 5: Gaseste fel de fel de pretexte sa se furiseze din casa!

Daca de exemplu duce gunoiul mai des decat ar trebui sau lipseste tot mai des de acasa, ar putea fi ceva in neregula.

Solutia salvatoare data de experti: daca ai de confruntat verbal o a treia persoana in relatia voastra, fa-o si acesta poate fi un prim pas a-ti recastiga increderea. Daca nu esti sigur/a de existenta unei alte persoane in viata ei/lui, ai putea totusi sa verifici constant jurnalul apelurilor telefonice ca sa te lamuresti.
Semnul nr. 6: Istoria se repeta!

Expertii sunt de parere ca exista multe posibilitati ca partenerii care au mai calcat stramb sa repete experienta. Bineinteles ca nu este o regula, exceptiile exista si ele.

Solutia salvatoare data de experti: stabileste anumite limite! Nu ai cum sa impiedici o persoana sa aiba o aventura in afara relatiei/casniciei, insa puteti stabili impreuna ce tip de relatii sa aveti cu cei din jurul vostru si cat de departe sunteti de acord sa mergeti. De exemplu, ati putea discuta despre cat de mult va deschideti in fata unor persoane din afara.

Expertii tin sa sublinieze faptul ca infidelitatea nu inseamna neaparat si sfarsitul casniciei. Acestea ar putea aduce unele schimbari benefice in cadrul relatiei si o capacitate de intelegere mai mare a celui de langa tine.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole