6 jocuri de societate clasice pe care le puteti juca pe dispozitivul dvs. iOS sau Android

Cand te gandesti la jocuri ,,clasice" din copilarie, ce iti vine in minte? Exista atat de multe jocuri de societate minunate - atat vechi, cat si noi. Jucati un joc de societate este o modalitate excelenta de a va distra cu familia si prietenii. Cine nu iubeste din cand in cand o mica competitie prietenoasa?

Din pacate, uneori poate fi greu sa gasesti un grup de oameni cu care sa joci astfel de jocuri, iar multi oameni sunt prea ocupati sau nu vor sa petreaca o gramada de timp pregatind jocul, jucandu-se si curatand toate piesele de joc dupa aceea. Din fericire, tehnologia a facut mai usor sa joci jocuri de societate, chiar daca nu ai pe nimeni in jur sa te joci cu tine!

In acest articol, vom vorbi despre sase jocuri de masa iconice si clasice pe care le puteti juca pe dispozitivul mobil sau pe tableta. Pentru inceput, sa acoperim cateva dintre motivele pentru care jocul de masa practic pe smartphone-ul dvs. este atat de minunat.

Ce este minunat sa joci jocuri online?

Puteti gasi cu usurinta oameni cu care sa va jucati - nu trebuie neaparat sa aveti pe cineva cu voi in viata reala pentru a juca un joc care este in mod normal multi-jucator si ca nu trebuie sa cumparati tabloul real si piesele pentru a juca! De asemenea, unele aplicatii va vor permite sa intrerupeti un joc si sa il reluati mai tarziu.

Va poate economisi bani - multe aplicatii pot fi descarcate si jucate gratuit, ceea ce va poate economisi multi bani, deoarece multe jocuri de societate au devenit acum scumpe. Unele pot fi mai convenabile pentru ca scapa de nevoia altor persoane. Pare o situatie castig-castig, nu?

Puteti gasi oameni noi cu care sa se joace carora le plac aceleasi jocuri pe care le faceti - ceea ce poate fi minunat daca sunteti genul de persoana careia ii place sa joace anumite jocuri. Veti gasi adesea multi dintre aceiasi oameni care revin zi de zi, carora le place sa se joace si cu voi.

Este foarte convenabil - poti sa te joci chiar acasa, sa fii cat se poate de confortabil si nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la orice instalare sau curatare.

Acum, ca am vorbit despre cateva motive pentru care ar trebui sa va ganditi sa jucati jocuri de societate pe dispozitivul dvs. mobil, sa discutam cateva dintre jocurile noastre clasice preferate si unde le puteti juca pe smartphone sau tableta.

Jocuri de masa clasice pentru a va juca pe dispozitivul mobil

1. Sah

Sahul este un joc cu doi jucatori care foloseste un tablou de joc simplu in doua culori si implica jucatorii folosind abilitati strategice si de planificare. Fiecare jucator are saisprezece piese de joc pe care le deplaseaza din partea lor desemnata a tabloului catre partea celeilalte persoane, pentru a-l invinge pe celalalt jucator si, in esenta, pentru a domina tabla.

2. Dame

Damele este un alt joc de societate vechi care foloseste acelasi tablou de baza ca Sah. Fiecarui jucator i se atribuie o latura a tablei si incepe cu douasprezece piese de joc. Piesele se pot misca in diagonala pe tabla catre partea celuilalt jucator, cu scopul de a ,,sari" piesele de joc ale celuilalt jucator pana cand celalalt jucator nu mai ramane. Vrei ca una sau mai multe din piesele tale de joc sa fie ultimele pe tabla.

3. Catan

Catan este un popular joc de strategie modern, amplasat pe o bucata de pamant necunoscuta. Tabloul de joc este impartit in sectiuni bazate pe marfurile disponibile in acel loc. Scopul jocului este de a crea ,,asezari" in diferite zone ale tabloului si de a le conecta cu piese care reprezinta drumuri. Daca aveti o decontare intr-o zona cu o anumita marfa, veti avea ocazia sa colectati carti care reprezinta acea marfa si, ulterior, sa rascumparati acele carti pentru obiecte pentru a va ajuta sa avansati jocul.

4. Scrabble

Un alt joc de masa clasic este Scrabble. Este un mod distractiv de a testa vocabularul oamenilor si de a te juca cu cuvintele! Fiecare jucator primeste piese cu litere pe ele si fiecare piesa are si un numar. La randul lor, fiecare jucator isi va plasa placile de scrisori pe tabla pentru a scrie un cuvant, dar cuvantul lor trebuie sa se intersecteze cu un alt cuvant deja pe tabla. Dupa ce ati luat un rand, numerele de pe dale sunt adaugate la un scor pentru cuvantul respectiv. La sfarsitul jocului, castiga jucatorul cu cel mai mare scor.

5. Indici

Indiciu este jocul clasic mister. Premisa jocului este ca o crima a avut loc intr-un conac, iar jucatorii trebuie sa stabileasca cine a facut-o, unde si cum. Tabla de joc este impartita in mai multe ,,camere", iar pe tot parcursul jocului jucatorii trebuie sa se deplaseze dintr-o camera in camera adunand indicii despre crima de la alti jucatori. Printr-un proces de eliminare, castiga oricine rezolva corect misterul.

6. Cuirasat

Battleship este un joc de ghicire minunat conceput pentru a fi jucat de doua persoane. Fiecare jucator are propriul tablou care este ascuns de celalalt jucator. Fiecare are o flota de ,,nave" pe care trebuie sa le aseze la bord. Tabla are coloane si randuri etichetate si, folosind aceste etichete, fiecare jucator trebuie sa ghiceasca la ce coordonate sunt plasate navele celuilalt jucator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here