5 lucruri care îți distrug relatia fără sa-ți dai seama

118426566

Lipsa comunicarii, teama coplesitoare de abandon sunt cateva dintre piedicile unei relatii armonioase. Iata si alte elemente care contribuie incet, dar sigur, la ruinarea unei relatii de cuplu.

1. Atitudinea negativa
In momentul in care lasi elementele negative sa iasa la suprafata, apare critica, iar partenerul intra in defensiva. Incepe sa se simta inamicul, se instraineaza. Dispare increderea, iar lipsa increderii erodeaza cuplul.

2. Critici la adresa familiei
E destul de greu să manageriezi problemele legate de familie şi criticând membrii unui parter sau ai altuia poate genera tensiuni, mai ales la diverse reuniuni sau sărbători.

3. Gelozie „ambalată“ în dovezi de afecţiune
Posesiv şi iritat de aşa-zisele flirturi ale partenerului, celălalt îi spionează fiecare mişcare, eventual îi află parolele de e-mail pentru a se asigura că situaţia se află sub control. Actele de gelozie nejustificată şi dorinţa de supraveghere permanentă nu fac decât să-l sufoce pe celălalt.

4. „Eu am dreptate, tu nu”

De obicei, cand intervine in cuplu un conflict ce trebuie solutionat, apare lupta „aici eu am dreptate, tu nu!”. Sunteti amandoi doua persoane inteligente si ar trebui sa va ascultati reciproc punctele de vedere, fara a face judecati de valoare.

5. Nu stii cum sa comunici eficient

O buna comunicare este una dintre bazele unei casnicii sanatoase. Si totusi, exista si cazuri in care poti distruge o casnicie cu genul de comunicare de piata – e vina ta. Ajungand la acel – e vina ta – nu faci decat sa distrugi orice punte de comunicare din cadrul cuplului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here