Oprirea menstruatiei cand pleci la mare in concediu

Oprirea menstruatiei cand pleci la mare in concediu

Singurele metode care pot opri reversibil ciclul menstrual sunt cele hormonale, reprezentate de contraceptivele hormonale, iar cele care opresc definitiv ciclul menstoprirea-menstruatiei-cand-pleci-la-mare-in-concediurual constau in metodele chirurgicale si acestea din urma se aplica atunci cand femeia respectiva sufera o patologie, nefiind utilizate aceste tehnici la cerere.

Menstruatia este importanta pentru femei si totodata o povara. Venirea menstruatiei cu periodicitate si pastrarea caracteristicilor acesteia in valorile normale biologice demonstreaza sanatatea organelor sexuale si de reproducere ale femeii; menarha este cea care anunta ca o fetita a devenit femeie capabila de reproducere, sangerarile menstruale asigura refacerea mucoasei uterine in fiecare luna pentru a forma conditiile optime gestatiei si lipsa ei este adesea primul semn care anunta o sarcina.

Insa menstruatia poate fi uneori o adevarata povara pentru anumite femei prin simptomatologia pe care acestea o traiesc atat in perioada premenstruala cat si in timpul sangerarilor uterine. Aceste simptome uneori sunt foarte violente iar femeia poate dori sa i se opreasca, macar pentru o perioada menstruatia: dureri puternice de burta, greata si voma, modificari ale tranzitului intestinal, dureri la nivelul spatelui, cefalee, astenie, somnolenta, oboseala, epuizare, anxietate, nervozitate, iritabilitate, inapetenta etc.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole