Metrosexualii din Romania

Metrosexualii din Romania

 

  Bogdan Olteanu,Adrian Mutu,Petre Fumuru,Catalin Botezatu si Razvan Fodor.Cariere diferite, dar o orientare estetica la comun: metrosexualitatea
  Termenul de metrosexual, ca si conceptul din care deriva – acela de metrosexualitate -, s-a consacrat imediat dupa ce a fost „inventat“, mai in gluma, mai in serios, de catre jurnalistul britanic Mark Simpson, de la „The Independent“, la scurt timp dupa ce acesta publicase si o carte despre identitatea masculina si felul in care aceasta se transforma in spectacol. Un articol de 1.200 de cuvinte – „Iata, vine omul-oglinda“ -, care a dus la aparitia unei noi generatii de definitii ale vietii intime. Ubersexual, retrosexual, pomosexual, tehnosexual sau himbo – acestea sunt conceptele care au inlocuit, treptat, desuetele categorisiri de tipul hetero-, homo- sau bi-.
  Bărbatul metrosexual este cel care merge la cumpărături (cu partenera sau singur), şi asta pentru ca il intereseaza moda. Cel caruia ii plac hainele, atât să le caute, cât şi să le achizitioneze. Se pricepe la tehnologia de ultima generatie şi apreciază o maşină bună la fel de mult precum noile tendinte vestimentare. Ştie ce înseamnă o cremă exfoliantă, deoarece o foloseste in mod firesc. Mai mult decât atât, barbatul metrosexual foloseste cel puţin trei produse pentru păr şi chiar le ştie denumirea. O veste buna este ca se pricepe la gătit, şi bineînţeles, cunoaste şi vinurile cel mai bine asortate.
  Scanteia care a pornit schimbarea atitudinii din  ‘90 pare a fi asaltul publicatiilor masculine, Simpson descriind metrosexualul „un mascul urban de orice orientare sexuala, dotat cu un puternic simt estetic, care petrece foarte mult timp si cheltuieste foarte multi bani cu felul in care arata si pentru a-si mentine un anumit stil de viata”. „Promovarea metrosexualitatii a cazut in sarcina presei care se ocupa de moda pentru barbat.

Articolul precedentVipuri dependente de sex
Articolul următorCe mai cauta fetele pe google

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole