Iubirea – un fapt

..dovedit stiintific! Cercetatorii au descoperit ca iubirea apare numai dupa un an si au identificat 5  tipuri de dragoste.
iubire101Iubirea perfecta

Dintre cele 147 de cupluri pe care s-a realizat studiul, mai mult de jumatate au catalogat relatia lor ca atingand apogeul. Toate bune si frumoase, Cupidon a dat lovitura de aceasta data.

Dragostea prieteneasca
Este tipul de relatie in care se pune foarte mare accent pe angajament si mai putin pe pasiunea dintre cei doi. Pur si simplu prefera un joc de sah in zilele ploioase.

Iubirea bazata pe slabiciunea pentru partener. Cu toate ca exista un grad reconfortant de intimitate, lipseste adevarata pasiune, si intre cei doi nu exista o relatie indestructibila. Se bazeaza pe un tip de “Je ne sais quoi”.
Iubirea romantica
Exista intimitate si pasiune cat cuprinde. Mai putin angajament intre cei doi, dar in mare parte a timpului sunt prea cu capul in nori ca sa observe. Love is in the air.

Iubirea stupida
Da, da chiar exista! Sau el putin asa spun cercetatorii. Se pare ca acest tip de dragoste presupune angajament, fara pasiune sau intimitate. E ca si cum ai bifa intr-o agenda activitatile de cuplu ca pe orice alta activitate cotidiana.

Cand o relatie devine oficiala?
“In momentul in care exista un acord in aceasta privinta si cand cei doi se cunosc suficient, atunci lucrurile iau cu totul alta turnura. Nu se poate vorbi de o relatie oficiala mai devreme de o luna sau doua, eu , dupa doi ani, nu ii cunosc decat mama, de exemplu.” Ilinica, 21 de ani.
“Dupa 3 saptamani, caci primele intalniri sunt mai rare, se poate spune ca avem o relatie oficiala. In niciun caz atunci cand se arunca cu orez!” Calin, 22 de ani.
“O relatie este oficiala de cand suntem perceputi de cei din jur ca un cuplu, deci cel mult dupa o saptamana. Ajungem sa ne cunoastem prietenii sau mergem acasa si ne cunoastem, unul altuia, parintii.” Alex, 23 de ani.

Articolul precedentReplici de milioane
Articolul următorDileme si raspunsuri

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole