Excitatia sexuala-pozitii sex-fantezii sexuale

Excitatia sexuala ,pozitii sex,fantezii sexuale

 

 

In aceasta sectiune intitulata „Totul despre sex” incercam sa va prezentam tot ceea ce credem noi ca intereseaza femeile, in materie de sex, in ceea ce priveste viata sexuala: pozitii Kamasutra, metode contraceptie, sex anal, sex oral, consecintele actului sexual, fantezii erotice, corpul femeii, imbunatatirea actului sexual, tipuri de sarut, masajul sexual, menstruatia, menopauza.
Imaginatia este insa unul dintre cei mai puternici excitanti sexuali.
Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara nici un excitant extern.
Fanteziile sexuale reprezinta un puternic excitant,absolut necesar putind avea intensitate diferita,de la gindul pasager la trairi intense cu o puternica tenta emotionala(Bancroft).
Fanteziile sexuale sunt mai frecvente la tineri,manifestarea lor reducindu-se cu virsta,dar ramin mai accentuate la barbatii cu activitate sexuale intense.Ele sunt in general in concordanta cu genul si rolul sexual asumat de individ,putind totusi exista si exceptii(fantezii homosexuale la indivizi constant heterosexuali).
Fanteziile sexuale reflecta capacitatea creative a imaginatiei persoanei si educatia primita de aceasta,ele prezentind diferente functie de sexul persoanei care le dezvolta.
Astfel femeile au fantezii cu caracter narcisist, pasiv, romantic,cu mare incarcatura afectiva,sunt mai bogate si mai vii.Unele femei se refugiaza in lumea propriilor fantezii sexuale ca raspuns la o relatie de cuplu deloc multumitoare.
Barbatii in schimb se proiecteaza in fanteziile lor in posturi eroice,cu tenta agresiva,ca subiect al unei actiuni cu continut sexual.Fanteziile lor sexuale pot avea nota de dominatie,viol al unei femei supuse,narcissism,si se refera deseori la personae necunoscute,foarte atragatoare fizic sau la activitate sexuala in medii necunoscute.
Exista corelatii intre bogatia continutului fanteziilor sexuale si nivelul activitatii sexuale ,dar si intre personalitate si fanteziile sexuale.
Uneori fanteziile sexuale au un continut inadmisibil din punct de vedere social si moral, determinind sentimente de vinovatie si reprimarea acestora.
Kama Sutra, codificat: pasiune, ofera lumii moderne viziunea unei senzualitati fara limite, demonstreaza ca sexul este o arta rafinata. Kama Sutra a aparut intre secolele I si al IV-lea d. Hr., in Benares, cand inteleptul Shari Vatsyayana, a consemnat in scris tot ce a putut gasi despre practicile sexuale ale compatriotilor sai, si a alcatuit un ghid detaliat al etichetei sexuale, pe care l-a numit Kamasutra. Inteleptul si-a dedicat cartea zeitei de la care se revarsa tot extazul. Kamasutra reflecta lumea privilegiata in care a trait Vatsyayana, o lume saturata de lux si intrigi. Principalul tel al oamenilor din societatea indiana era cautarea placerii, obsesiile ei numindu-se seductie si sex.
Pozitii din Kamasutra:
 » Kamasutra: pozitia 69, pozitia alungita, pozitia ancora, pozitia andromaca;
 » Kamasutra: pozitia antilopa, arcul invers, asediul dragostei, pozitia calaretul fantastic;
 » Kamasutra: pozitia capra, pozitia copacul, pozitia corp la corp, pozitia curtezana;
 » Kamasutra: pozitia fluturele, pozitia invartita, pozitia lenesului, pozitia lingurita;
 » Kamasutra: pozitia lotus, marea deschidere, misionarul, pozitia superstimulanta;
 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole