Ed Sheeran

Care este valoarea netă a lui Ed Sheeran?

Ed Sheeran este un cântăreț și compozitor englez care are o netă de 200 de milioane de dolari. Este unul dintre cei mai bogați și mai de succes cântăreți din lume în prezent. Într-un anumit an în care face turnee, Ed poate câștiga cu ușurință 70 – 100 de milioane de dolari. De exemplu, el a câștigat 65 de milioane de dolari între iunie 2019 și iunie 2020 din diversele sale eforturi.

Tinereţe

Edward Christopher Sheeran sa născut în Halifax, Anglia, pe 17 februarie 1991, și a crescut în Framlingham, Anglia. A început să cânte într-un cor local înainte de a începe grădinița și apoi a trecut la chitară. El a început să scrie propriile cântece în timp ce a urmat liceul Thomas Mills și, ulterior, a fost acceptat la Teatrul Național pentru Tineret.

Cariera muzicala

Sheeran a început să înregistreze muzica în 2004 și a lansat o colecție de lucrări, Spinning Man ., independent. El a lansat primul său EP în 2005, apoi a lansat două albume în următorii trei ani. A început să câștige un număr mic de urmăritori în timp ce cânta în locații mai mici din și în jurul Londrei. Sheeran a colaborat, de asemenea, cu o serie de artiști și a făcut turnee cu Just Jack. În 2010, a vizitat Los Angeles, unde ia atras atenția lui Jamie Foxx, care ia oferit spațiu gratuit de înregistrare și un loc de cazare cât a stat în oraș. A continuat să lanseze încă două EP-uri. Înapoi la Londra, în aprilie 2011, Sheeran a susținut un spectacol gratuit la Barfly din Camden Town, unde au apărut peste 1.000 de fani. EP-ul său, „Nu. 5 Collaborations Project” a devenit un hit iTunes și a fost semnat cu Asylum/Atlantic Records. Sheeran și-a lansat albumul de studio de debut, +,în 2011, care a ajuns pe locul 1 în patru țări și pe locul 4 în SUA. Single-ul său „Shape of You” a ajuns pe locul 1 în 10 țări și a avut, de asemenea, hituri masive cu piese „The A-Team”, „Lego House”, „I See Fire”, „Sing”, „Don’t”, „Thinking Out Loud”, „Fotografie”, „Castle on the Hill”, „Galway Girl” și „Perfect”.

Al doilea album al său, x , a fost lansat în 2014 în nouă țări, inclusiv SUA și Marea Britanie. Sheeran a luat o pauză de un an și o pauză în rețelele sociale la scurt timp după succesul lui x , iar în martie 2017 a revenit cu lansarea albumului Divide .. A debutat pe locul 1 în Marea Britanie, SUA și multe alte țări și a devenit cel mai rapid vândut album al unui artist solo masculin din Marea Britanie. De asemenea, a fost al treilea cel mai rapid vândut din istoria topurilor din Marea Britanie, în spatele Adele și Oasis. Sheeran și Justin Bieber au lansat un single, „I Don’t Care”, în mai 2019, care a debutat cu 10,977 milioane de fluxuri globale zilnice pe Spotify, făcându-l înregistrarea de streaming pentru o singură zi pe platforme. Sheeran a lansat acel album, intitulat No. 6 Collaborations Project, pe 12 iulie 2019. A debutat pe locul 1 în Marea Britanie, SUA, Australia și alte piețe. Cele patru albume ale sale au petrecut un total de 41 de săptămâni pe locul 1 în Marea Britanie. În decembrie 2019, a fost numit artistul deceniului către Official Charts Company. Cântecul lui „Shape of You” a fost numit cântecul numărul unu în topurile deceniului, iar Spotify la numit al doilea artist cel mai difuzat al deceniului, după Drake ca numărul unu. De asemenea, deține recordul pentru turneul de concert cu cele mai mari încasări. Sheeran a vândut peste 150 de milioane de discuri.

Câștiguri și turnee

Majoritatea veniturilor lui Ed provin din turnee. Turneul său „Divide” a încasat 780 de milioane de dolari între martie 2017 și august 2019. Acesta a fost suficient pentru a deveni cel mai mare turneu de concert din toate timpurile, depășind turneul „360 Degrees” al lui U2, care a avut loc. între 2009 și 2011.

Cariera in actorie

În 2014, Sheeran și-a făcut debutul în actorie cu un rol cameo în telenovela din Noua Zeelandă Shortland Street . În 2015, a jucat în serialul australian Home and Away . Sheeran a apărut și ca el însuși în Bridget Jones’s Baby din 2016. În iulie 2017, Sheeran a apărut într-o scenă din Game of Thrones alături de Maisie Williams. Sheeran a lucrat la reclame pentru Heinz Tomato Ketchup, pentru care are o afecțiune deosebită (a susținut că îl pune pe toate, poartă o sticlă cu el în turneu și are un tatuaj Heinz Ketchup pe braț). În iunie 2019, Sheeran a apărut ca el însuși în filmul Richard Curtis/Danny Boyle Yesterday .

Ian Gavan/Getty Images

Viata personala

Sheeran a cumpărat și a renovat o casă în Framlingham, Suffolk, la începutul anului 2011. În 2014, și-a cumpărat o casă în Notting Hill din Londra. Sheeran sa întâlnit cu muzicianul scoțian Nina Nesbitt înainte de a se despărți în 2012. Sa întâlnit cu Athina Adrelos în perioada 2014-2015. Din iulie 2015, Sheeran are o relație cu prietena din copilărie, Cherry Seaborn. Și-au anunțat logodna în ianuarie 2018 și s-au căsătorit în secret un mai târziu. Din punct de vedere politic, Sheeran este un susținător vocal al Partidului Laburist și sa opus public Brexitului.

Filantropie

Sheeran a strâns 40.000 de dolari la un concert din Bristol pentru o organizație de caritate care sprijină lucrătorii sexuali stradali. El poate fi adesea găsit donând pungi cu magazinele de caritate din Suffolk, județul său natal. Ed este ambasador al Hospice-ului pentru copii din East Anglia. Sa alăturat supergrupului caritabil Band Aid 30 în noiembrie 2014, alături de alte trupe pop britanice și irlandeze. A înregistrată o versiune a „Do They Know It’s Christmas?” pentru a strânge bani pentru epidemia de virusul Ebola din Africa de Vest. În 2015, Sheeran sa alăturat altor 30 de celebrități în sprijinul campaniei No Cold Homes și a donat articole de îmbrăcăminte de iarnă persoane din Marea Britanie care se luptă să-și mențină casele calde iarna. Sheeran a participat la teletonul bienal la BBCComic Relief și a apărut în 2017 într-un episod din Gogglebox ca parte a campaniei de strângere de fonduri Stand Up to Cancer din Marea Britanie.

Laude

Sheeran a primit o diplomă onorifică de la Universitatea Suffolk din Ipswich în 2015 pentru contribuția sa remarcabilă la muzică. În 2017, Sheeran a fost numit membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru „servicii pentru muzică și caritate”. Sheeran a câștigat patru premii Grammy, inclusiv Song of the Year, cinci Brit Awards și șase Billboard Music Awards. A primit premiul Ivor Novello pentru compozitorul anului atât în ​​​​2015, cât și în 2018. Până în prezent, Sheeran a fost nominalizat la peste 300 de premii și a câștigat 115. Sheeran a fost, de asemenea, recunoscut de țara sa natală. -un sondaj din 2018 în care a fost clasat. al patrulea cel mai mare om din Yorkshire vreodată.

Câștiguri din carieră

Între iunie 2014 și iunie 2015, Ed Sheeran a câștigat puțin sub 60 de milioane de dolari. Între iunie 2016 și iunie 2017 a câștigat 70 de milioane de dolari. Între iunie 2017 și iunie 2018, el a câștigat 110 milioane de dolari. Între iunie 2018 și iunie 2019, el a câștigat încă 110 milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole