Diamonds are a girl’s best friend

Grecii le credeau lacrimile zeilor, iar romanii franturi desprinse din stele. Imparatii le-au purtat incrustate in sabiile lor. Indiferent de spatiu si timp, diamantele au starnit admiratie si invidie. Este stiut faptul ca toate femeile sunt innebunite dupa bijuterii, insa cand vine vorba de diamante e cu totul o alta poveste.

centenaryDiamantul reprezinta tot ce poate fi mai dur, mai stralucitor, mai rar si mai ravnit, iar povestile unor diamante celebre sunt la fel de fascinante ca starurile de la Hollywood. Iata cateva din diamantele care au fascinat lumea.

Hope, intre mit si frumusete.

Descoperit in India, diamantul are reputatia de a aduce ghinion. Dar asta nu inseamna ca nu ni l-am dori, macar pentru o seara. Regele Frantei, Ludovic al XIV-lea purta superba piatra de 67 de carate la ocazii speciale. In timpul revolutiei franceze, diamantul a fost furat si cumparat de Henry Hope, un colectionar de diamante. In aceasta perioada a luat nastere legenda conform careia diamantul ar aduce ghinion celui care il poarta. Din senin familia colectionarului se trezeste cu multe procese, pentru ca in final sa piarda toata averea. Unii membrii ai familiei s-au sinucis iar ceilalti au murit in saracie. In prezent, diamantul se afla la Muzeul Smithsonian din Washington DC.

Tiffany. Este fara indoiala cel mai frumos diamant galben din lume si cel mai cunoscut. A fost cumparat de renumitul bijutier Charles Tiffany care l-a prelucrat. Poti sa-l vezi si tu la magazinul Tiffany & Co. din New York.

Cullinan. Cel mai mare diamant are 1.106 carate si este cel mai mare diamant cunoscut pana acum. A fost descoperit in Africa de Sud si oferit regelui Edward al VII-lea care l-a trimis la taiat si slefuit. Se spune ca la prima incercare de taiere, lampa de otel s-a rupt, iar la a doua incercare diamantul s-a sfarmat, sub privirile bijutierului care a lesinat.

Articolul precedentThe one: sutienul
Articolul următorRespect, man!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole