De ce facem sex?

65Motivele sexuale intrec vizibil cele trei motive cunoscute – dragoste, placere si procreerea de copii. Partenerul tau ar putea sa vina, ca si tine, cu multe scuze de genul „Nu in seara asta, am o durere/proiect etc.”, dar cate motive puteti numi pentru a face sex? Unul, doua, douazeci? Ce zici de 200? Unele studii facute au gasit 237 de motive diferite pentru a face amor.

Cele mai des mentionate sunt:

Motivele fizice: placerea, eliberarea de stres, sportul, curiozitatea sexuala, atractia fata de o persoana.

Motivele bazate pe scopuri: pentru a face un copil, pentru a-si imbunatati statutul social – de exemplu, pentru a deveni popular, pentru a se razbuna.

Motive emotionale: dragoste, angajament, daruire, multumire.

Motive de nesiguranta: pentru a isi creste increderea de sine, pentru a tine un partener departe de a cauta sex in alta parte, pentru ca exista senzatia de datorie sau presiune (cand un partener insista sa faca sex).

Diferenta intre sexe. In general, barbatii cauta sex pentru ca le place cum se simte. Femeile totusi, desi pot capata placere, ele sunt interesate de aspectele sexuale in formarea unei relatii. Cercetatorii descriu aceste diferente drept sexul centrat pe corp si sexul centrat pe persoana.

Sexul centrat pe corp este atunci cand faci sex pentru ca iti place cum se simte in corpul tau. Nu iti pasa de emotiile partenerului. Barbatii incep prin a fi centrati pe corp, dar asta se schimba mai tarziu.

Sexul centrat pe persoana este atunci cand faci sex ca sa te conectezi cu cealalta persoana. Iti pasa de emotiile implicate si de relatie.

20 de motive pentru care oamenii fac sex. Stresata? Fa sex. Reducerea stresului este unul dintre motivele pentru care majoritatea barbatilor fac  sex. Studiul arata ca cele mai citate motive pentru a face sex mai includ: imbunatatirea starii de spirit si alungarea depresiei; datoria; simtul puterii; simtul increderii in sine; experienta puterii asupra unui partener, senzatia de a se simti iubit de partener; gelozia; procreerea, banii, reputatia sau statusul social, presiunea, placerea, razbunarea, curiozitatea sexuala, transcenderea spirituala, dovada de iubire fata de partener, dezvoltarea unei relatii.

Articolul precedentPovesti de dragoste
Articolul următorUrari si felicitari pentru nunta

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole