Cele 4 cele mai ciudate tendinte ale modei din istorie

Tendintele nebunesti ale modei din istorie invata hainele contemporane cailor cateva lucruri. In primul rand, oamenii vor depune eforturi ridicole pentru a-si demonstra pozitia in societate. Aproape ca isi vor rupe gatul, zvacnind pantofi falnici cu platforma, se vor imbraca cu fuste si se vor lega intr-un corset care schimba organele, totul in numele stilului. Si doi, exagerarea este cheia. De la maneci extrem de captusite la piese de cod mari brodate, adevaratii devotati ai tendintelor credeau ca mai mare era mai bine. Unele filme gresesc moda istorica , dar altele sunt destul de exacte, indiferent cat de ridicole par hainele.

Tendintele ciudate ale modei din istorie au fost deseori periculoase. Vopselele vii ar putea fi facute cu arsenic toxic, in timp ce crinolinele voluminoase ar putea lua cu usurinta foc. Chiar daca imbracamintea nu a fost fatala, multe dintre aceste tendinte nebunesti ale modei din istorie au afectat grav capacitatea unei persoane de a trai o viata normala. Oamenii care purtau bliauts nu-si puteau folosi cu adevarat bratele. Barbatii care au imbracat crakows au gasit mersul cam problematic. Si pungile foarte largi impiedicau femeile sa se potriveasca prin usile inguste.

Indiferent daca sunt mortale sau pur si simplu simple, poti fi recunoscator ca aceste tendinte de moda sunt in trecut si nu merita o revenire .

Pantofi Lotus

Pantofii lotus erau purtati de fete chineze cu picioarele legate. Timp de secole, familiile au rupt si pliat in mod repetat picioarele fiicelor lor tinere pentru a crea picioarele minuscule care au reprezentat feminitatea. Piciorul era legat cu panglici lungi pentru a preveni cresterea. Daca degetele de la picioare s-au ofilit si au cazut, chiar mai bine. Procesul dura de obicei intre doi si trei ani, iar picioarele fetei erau legate pentru tot restul vietii.

Femeile cu picioarele legate purtau pantofi Lotus, incaltaminte in forma de con sau teaca, care semanau cu un mugur de lotus. Pantofii erau din matase sau bumbac si erau de obicei ornate, brodate cu flori, animale si alte modele traditionale.

Au fost multe incercari de a interzice legarea piciorului de-a lungul istoriei. A fost interzisa oficial in 1912 desi practica a fost inca desfasurata in secret in unele zone ale Chinei timp de ani de zile.

Rochii de arsen

Rochiile verzi-sticla erau la moda in epoca victoriana si aveau etichete de pret pe masura. Pentru a obtine aceasta nuanta minunata de verde, tesatura a fost vopsita folosind cantitati mari de arsen. Unele femei au suferit de greata, tulburari de vedere si reactii cutanate la vopsea. Dar rochiile erau purtate doar cu ocazii speciale, limitand expunerea la arsenic in tesatura.

Producatorii de articole de imbracaminte au suferit de adevarat - multi au murit  pentru a aduce aceasta tendinta in setul la moda.

Macaroane

In anii 1760, barbatii britanici aristocrati imbracau peruci mari cu o palarie mica sau o pana in partea de sus. Tinerii care au preluat aceasta tendinta a modei au adus-o inapoi din ,,Marele Tur" al Europei continentale in care intentionau sa ,,aprofundeze cunostintele culturale". Stilul este, de fapt, numit dupa felul de mancare italian cu paste, ceea ce inseamna sofisticare si mondenitate.

Crakowes

Cunoscut si sub numele de pasari , acest pantof super lung a domnit suprem cu barbati din toata Europa la sfarsitul secolului al XIV-lea. Pantofii au fost numiti dupa Krakow, Polonia, deoarece au fost introdusi in Anglia de catre nobili polonezi. Odata ce pantofii au fost vazuti la curte, au devenit furori - chiar daca pantofii aveau o lungime de sase pana la douazeci si patru de centimetri. Dar erau un indicator rapid al statutului social: cu cat pantoful este mai lung, cu atat statia purtatorului este mai mare.

Lanturile erau uneori insirate de la varful Cracoviei pana la genunchi pentru a permite purtatorului sa mearga. Uneori, degetele de la picioare erau umplute cu material din acelasi motiv. Au fost considerate ridicole, zadarnice si periculoase de multi conservatori si lideri ai bisericii, care i-au numit ,,degetele diavolului".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here