Autovindecare – cum te vindeci singur

Autovindecare – cum te vindeci singur

Sub acest titlu vă prezentăm o metodă simplă de autoajutorare, uşor de aplicat de către oricine, utilă în familie, putându-se aplica în cuplu.

1. Sensibilizarea palmelor

În centrul palmelor există câte un centru energetic secundar, care are legătură cu centrul energetic aflat în creştetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai înaltă calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom învăţa să utilizăm aceşti centri pentru a-i ajuta pe alţii sau chiar pe noi înşine.

La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creştet, iar centrul din palma stângă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.

Exerciţiu
Închideţi ochii, vă relaxaţi uşor respirând lent dar ritmic, până simţiţi că sunteţi cuprinşi de o stare de bine. Apropiaţi-vă palmele deschise în faţa corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii închişi), şi încercaţi să simţiţi energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Apropiaţi şi depărtaţi palmele, la început între 5 şi 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce în ce mai mari, pe măsură ce veţi avansa. După ce va trece o perioadă de timp de exersare, palmele dumneavoastră vor deveni mai sensibile. Din când în când este util să ne frecăm palmele până când vor deveni calde (activând astfel centrii din palme şi centrul din creştetul capului), iar apoi trecând din nou la exersare. După ce aţi început să simţiţi căldură, furnicături sau înţepături (senzaţiile diferă de la om la om) continuaţi acest exerciţiu, dar cu ochii deschişi. Mai târziu veţi observa că începeţi să percepeţi aceste senzaţii foarte uşor şi cu ochii deschişi. Puteţi trece acum la palparea energetică a antebraţului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului dumneavoastră corp. La început veţi plimba palma la o distanţă de 10 – 20 cm de oricare zonă pe care o palpaţi energetic, după mai mult antrenament reuşind să măriţi această distanţă până la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie să insistaţi prea mult chiar de la început, nu forţaţi percepţia, încercaţi mereu să rămâneţi relaxaţi, fiind doar atenţi la ce se întâmpă sub palmele dumneavoastră.

Exerciţii ajutătoare:
a) Cu palmele faţă în faţă, se inspiră profund pe nas, concentrând atenţia în centrul palmei stângi. La expirare atenţia dumneavoastră se va focaliza în centrul palmei drepte. Exersând, după un timp, veţi percepe,în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stângă, iar în timpul inspiraţiei cum energia se va grăbi să ajungă din palma stângă spre cea dreaptă, trecând prin braţul stâng, stern, braţul drept, ieşind apoi prin palma dreaptă. Dobândind experienţă, acest flux vi se va părea că se învârte continuu între palma dreaptă, palma stângă, braţul stâng, stern, braţul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers.
b) Se ţine una din palme în plan vertical, iar cu degetul arătător al celeilalte mâini (ţinut la o distanţă cuprinsă între 10-15 cm) îndreptat spre palma opusă, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. până veţi reuşi să creşteţi sensibilitatea palmelor. Încercaţi să faceţi acest exerciţiu descriind aceleaşi trasee cu degetul şi pe dosul palmei opuse. Dacă senzaţiile sunt clare şi pe dosul palmei, înseamnă că aţi ajuns la o sensibilitate foarte bună.
c) Ca un amuzament, puteţi încerca să direcţionaţi fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind întotdeauna în cealaltă parte a corpului.
Atenţie, după ce aţi dobândit sensibilitate,va trebui să vă realizaţi singuri codificarea şi decodificarea semnalelor recepţionate, reuşind foarte uşor să diferenţiaţi diverse probleme de sănătate.Veţi putea astfel diferenţia diverse „goluri”, „vârfuri”, „benzi” de energie, senzaţii de cald sau rece în dreptul unor organe, pulsaţii ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Puteţi, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.

2. Utilizarea palmelor

Înainte de a utiliza palmele în vederea ajutării cu energie, este util a face următorul exerciţiu: stând în picioare cât mai relaxat, se inspiră profund pe nas iar pe expirare se „trimite” energia spre creştetul capului, se inspiră din nou, dar de data aceasta odată cu expiraţia energia se focalizează spre locul dintre anus şi organele genitale. Trimitem deci alternativ energie când spre creştet (centrul energetic Sahashrara), când spre zona dintre anus şi organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exerciţiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creând tot odată un echilibru Yin—Yang a sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exerciţiu să-l efectuăm zilnic, timp de 5-10 minute, având grijă să nu forţăm procesul respiraţiei.

Reguli generale

Acum suntem gata, după o frecare uşoară a palmelor, să aplicăm pe o zonă bolnavă palma dreaptă (la stângaci, palma stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă şi orientată în sus. După o oarecare experienţă se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu ţineţi palmele lipite de zona bolnavă mai mult de 5-10 minute. Dacă în această perioadă vă simţiţi obosiţi sau aveţi o stare de moleşeală accentuată, trebuie să vă opriţi şi să vă odihniţi. La finalul şedinţei mâinile se vor scutura puternic de câteva ori, gândindu-ne că aruncăm în pământ sau într-un foc imaginar toate „deşeurile” de energie negativă. Este bine să se lucreze cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului iar cu mâna stângă pe partea dreaptă a acestuia. Aceasta deoarece se ţine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor şi a părţilor corpului. Astfel, putem considera că palma şi partea dreaptă a corpului este plus, iar palma şi partea stângă a corpului este minus. Prin diferenţă de polaritate, energia va circula mult mai bine. Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămânii), aceasta va fi aplicată cu degetele răsfirate, dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite. Nu este necesar întotdeauna ca palmele să fie aşezate direct pe piele, dar este indicat în cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau alte fire naturale şi să înlăture obiectele din metal (cercei, brăţări, inele etc.).

Utilizarea ca element ajutător a cristalului de cuarţ

Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme putem utiliza în mâna stângă un cristal de cuarţ cu vârful orientat înspre centrul palmei. Palma dreaptă va fi aşezată pe zona bolnavă. Cu cât cristalul va fi mai limpede, cu atât vibraţiile care vor fi amplificate vor fi mai înalte iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuarţ trebuie purificat şi trebuie „acordat” cu vibraţiile utilizatorului. Purificarea cristalului se face în felul următor: timp de 30 de zile acesta va fi ţinut într-un vas transparent cu apă şi sare (de preferat sare marină), 3-4 linguriţe la 1/2 litru de apă, cu amplasarea vasului la lumină solară. Razele soarelui vor pătrunde şi vor energiza cristalul, iar soluţia salină va extrage informaţia şi energia parazită din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, îl vom purta 2-3 săptămâni cu noi, într-un buzunar, din când în când neuitând să-l scoatem la lumină.
În unele cazuri putem utiliza chiar două cristale de cuarţ, câte unul în fiecare palmă, cel din palma dreaptă fiind orientat cu vârful către zona bolnavă. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor să nu fie mai mare de 6-8 cm, fiind important ca vârfurile cristalelor să nu fie ciobite sau şlefuite. Vârful natural este de preferat celui obţinut prin şlefuire.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole