Vrei sa calatoresti mai ieftin? Iata cum!

Dupa cum spune un intelept, calatoria este singurul lucru pe care il cumparam care ne face mai bogati. Cu toate acestea, zborurile, hotelurile si alte lucruri costa suficient pentru a descuraja multi dintre calatoriile frecvente.

De aceea, am adunat mai multe metode incercate si testate pentru a economisi bani pe calatoriile dorite!

1. Utilizati motoarele de cautare locale

Serviciile reputate percep frecvent companiile aeriene locale si retelele hoteliere care pot avea oferte interesante. Petreceti putin timp pe motoarele de cautare locale.

2. Nu respectati anumite date

Este destul de adesea cazul in care un zbor care este cu cateva zile mai devreme sau mai tarziu decat cel ales este mult mai ieftin. Pentru a verifica astfel de sanse, utilizati un calendar cu cost redus: multe companii online au aceasta functie.

3. Plata in moneda locala cu cardul

Unele tari va invita sa alegeti ce moneda sa utilizati atunci cand platiti cu cardul dvs. in magazine. Alegeti intotdeauna una locala, deoarece atunci cand utilizati moneda cardului, banii sunt convertiti de doua sau chiar de trei ori. Astfel, taxele suplimentare pot adauga pana la 10%.

4. Vizitati muzee gratuit

Multe muzee au ore libere sau chiar zile. Colosseum, de exemplu, admite vizitatori gratuit in fiecare prima duminica a lunii, in timp ce muzeul Prado din Madrid o face de la 6 la 20 de ore. De luni pana sambata. Exista, de asemenea, muzee care nu au o taxa fixa ​​de intrare, la fel ca multe din Marea Britanie si cele din SUA.

5. Alegeti apartamente

Apartamentele au un avantaj incontestabil: o bucatarie unde puteti gati mancarea proprie. Va permite sa economisiti bani si totusi nu va impiedica sa iesiti la pranz daca doriti.

6. Calatoriti cu putine bagaje

Calatoria fara bagaje este o modalitate foarte buna de a economisi bani deoarece multe companii aeriene au redus preturile pentru calatorii cu bagaje putine. De exemplu, zborul de la Billund in Danemarca catre Berlin de catre Ryanair va poate costa doar 1 euro, in timp ce luati bagajele cu dvs. vor costa de cel putin 15 ori mai mult.

 

7. Gasiti oferte speciale

Multe agentii de transport ofera preturi bune pentru turisti. De exemplu, doi dintre dvs. pot folosi intregul transport public in Bavaria pentru o zi, pentru doar 31 de euro. Acesta este pretul pentru unul de la München pana la castelul Neuschwanstein daca cumparati bilete de unica folosinta. In Marea Britanie, atunci cand cumparati orice bilet de tren, poti obtine un al doilea gratuit pentru a ajunge la diferite atractii populare.

8. Nu inchiriati masini in orase mari

O masina de inchiriat este un bun mijloc de a calatori intre orase. Dar in interiorul unui oras, acesta poate deveni mai mult o povara din cauza problemelor de parcare si trafic. Pentru a economisi timp si bani, utilizati mai bine transportul public sau, mai bine, inchiriati o bicicleta.

9. Un oras "ascuns"

Un zbor direct de la punctul A la punctul B este adesea mai scump decat un zbor de la A la C cu o escala la B, ceea ce inseamna ca puteti cumpara un bilet care conecteaza zborurile si pur si simplu nu mergeti in a doua parte a calatoriei.

10. Utilizati rutele combinate

Rutele asamblate inseamna ca alegeti si combinati diferite companii aeriene si mijloace de transport pentru a ajunge la destinatia dvs., care de multe ori va permite sa salvati foarte mult.

Principala regula aici este ca ar trebui sa cautati bilete la hub-uri mari de transport. De exemplu, un zbor spre Roma cu o calatorie cu trenul la Venetia este, in general, mai ieftin decat un zbor direct spre Venetia; un zbor local catre Phuket din Bangkok va costa mai putin decat un zbor direct din Phuket si asa mai departe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *